PPRuNe Forums - View Single Post - North European Institute of Aviation er fratatt lisensen
Old 15th Feb 2010, 07:47
  #43 (permalink)  
aloha1985
 
Join Date: Feb 2008
Location: Europe
Posts: 154
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Cloudsurfer: beklager uklarheten - det var i grunn Luftfartstilsynet jeg siktet til. Universitetet vil jeg regne med også trenger en FTO-godkjennelse til å drive JAA/EASA-godkjent utdannelse av flygere.

LT har hjulpet oss mye, og vil sannsynligvis hjelpe oss mer for å få oss ferdig, så det er ingen mangel på takknemlighet - men det er noe grunnleggende galt ved å la åpenlyse kjeltringbedrifter fortsette uten noen tiltak.

Et privat eller offentlig tilbud for utdanning av flygere er vel hipp som happ - det private vil uansett bestå ettersom opptakskravene til det offentlige må nødvendigvis være svært høye akademisk. Det Sverige, Danmark og Finland har av ordninger er at alle får støtte, både på private og offentlige flyskoler - såfremt de har en FTO-godkjennelse, og ihvertfall i Finlands tilfelle må man visst være innrullert i et integrert program. Det som er nødvendig er at staten kvalitetssikrer utdannelsen, slik den gjør i det ordinære høyskolesystemet.

Det er en grunnleggende "negativ" holdning i Norge, med det meste. Ting løses ved å sette begrensninger. I dette tilfellet, ingen støtte med mindre man kommer inn på Universitetet i Tromsø. I andre land i Skandinavia har man en mer løsningsorientert holdning - tilby støtte til statlig godkjente flyskoler, så får markedet selv finne ut om det løses best gjennom private eller offentlige tilbud, eller en kombinasjon.

On another note...

The "odd things" happening at Vigra: Several sources have confirmed that it was Mr Ole P. destroying computers and papers. The rumours are also that they're to start a new school... and their own training facilities in the U.S. We'll see what comes of that..
aloha1985 is offline