PPRuNe Forums - View Single Post - Pressemelding fra SAS 17.4.2002
View Single Post
Old 18th Apr 2002, 20:24
  #6 (permalink)  
jarlerc
 
Join Date: Nov 2001
Location: Norway
Posts: 29
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Kostnadsnivå i SC

Tror ikke SC har ett høyere kostnadsnivå enn f,eks BU... og vi vet att pr produsert time er vi 20% billigere enn WF; dette basert på benchmarkingstudier gjort de siste årene.
Men WF som har ett stort rutenett i Nord Norge kan jo ta ut marginalproduksjon og fly noe av det SC idag opererer med 3 fly.
Med kun 3 fly på en isolert TOS base blir selvsagt WF produksjonen billigere. Hvis man isteden hadde byttet ut F-5o med Q460 en 58 seter og fløyet noe av de lengre rutene som er gitt bort til våre venner i BU hadde det hele sett anderledes ut. Spesielt hvis vi også hadde fløyet TRD-OSL og på den måten fått sammenheng i vårt rutenett. Men nei det lå ikke i kortene, ledelsen i konsernet velger å gå til krig mot egene ansatte og takken til dem som lojalt har fulgt oppfordringen om å flytte til TOS står idag på bar bakke, og ser at det selskapet de hjalp med å konkurere ut overtar deres flygninger. Så jeg er sikker på at dersom våre kollegaer i BU og WF forsøker å ta på seg de TOS baserte SC pilotenes mokasiner, så vil dere forstå den frustrasjon som alle i TOS føler. Ikke bare de som mister jobbene. men også alle de som får valget og bryte opp familiens hjem og flytte nærmere CPH eller STO, elller begynne å pendle.
Jeg tror personlig att når ledelsen får se det bråket som blir etter blårussens herjinger kommer til å angre. Men det er jo tidlig ennå, vi får håpe at pilotkorpset i SC klarer å ta vare på de første 20-30 oppsagte ved frivillige arbeidstidsreaksjoner. Så får vi håpe att det innen starten av sommerprogrammet 03 blir funnet mer produksjon til SC. Vi piloter som arbeider i SAS og SC vet iallefall at ledelsen ikke tar 5 øre for å lyve oss opp i ansiktet. I tråd med følgende utsagn. Vi kjøper ikke andre selskaper for å konkurere med SAS pilotene. Det ble sagt i løpet av de siste 12 måneder, og nå ser vi sannheten.
jarlerc is offline