PPRuNe Forums - View Single Post - Ulven kommer, ulven kommer eller.............
Old 20th Nov 2001, 16:13
  #4 (permalink)  
Nick Figaretto
 
Join Date: Apr 2001
Location: Norway
Posts: 361
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Post

Hei, TheDrop!

Jeg skal ikke påstå at jeg har noen god innsikt i SAS' eller andre flyselskapers billettpolicies. Sant og si er vel ansatte i flyselskaper som ikke arbeider direkte med booking, innsjekk og lignende, kanskje de som dessverre har minst oversikt over det som har med billettavtaler og priser å gjøre...

Men jeg tror nok allikevel svaret på ditt hjertesukk er at om man innførte svært fleksible ombookingsrutiner for economy class, ville bunnen falle ut av business-markedet.

Som du sikkert vet, er det ikke primært på grunn av bedre mat, metallbestikk og papirhatt og confetti på serveringsbrettet at folk velger å fly businessklasse og dermed betale det mangedobbelte av det man betaler på turistklasse. Det er først og fremst på grunn av fleksible ombookings- og kanselleringsmuligheter. Og på langruteflygninger ønsker man selvfølgelig bedre fasiliteter og muligheter for hvile underveis.

Men så vidt jeg vet har SAS fått flere signaler om "endrede kundebehov." Derfor har SAS allerede planlagt en "Turist +" -klasse (eller var det "Business light"?) på langruteflyvningene for å dekke det behovet du beskriver.

I tillegg ligger det i SAS' nye sparepakke et mer beskjedent servicekonsept, slik at billettprisene generelt holdes nede.

Bare noe så enkelt som det serveringsbrettet man får på Businessklasse fra OSL-CPH koster rundt et par hundre kroner, så det er klart det finnes penger å spare på service også.

Jeg forstår for så vidt den underliggende skepsisen din til SAS' irritasjon over no-shows. Men den har nok sitt utspring i at dette forårsaker mange forsinkelser, og at SAS opererer med en kostnad på 2000 kroner (eller noe i den størrelsesorden) pr. minutt forsinkelse ut fra gaten.

Og når alt telles i penger (slik det skal gjøres nå som økonomene styrer), blir dette en stor samlet kostnad, selv om no-show billetten allerede er kjøpt og betalt og ikke refunderbar.

Goodwill - eller tap av dette - hos passasjerene er en ikke-målbar størrelse, og derfor tydeligvis vanskelig å legge inn i regnskapet for økonomene.

Nick.
Nick Figaretto is offline