PPRuNe Forums - View Single Post - Noen fått jobb?
View Single Post
Old 13th Jul 2008, 12:40
  #156 (permalink)  
/385S
 
Join Date: Jul 2008
Location: and let die
Age: 51
Posts: 13
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Har en kompis som har fått tilbud om jobb i CX (starting january 09). Han sier det er nye bestemmelser slik att en per i dag ikke trenger å være stasjonert i Hong Kong lenger. Heller ikke ved oppgradering. Kun ved initial training
Er vel ikke helt slik det foregår..

Det er korrekt at vi har ansatt noen DEFO på pax-flåten, gjennom en unntakbestemmelse fra k-avtalen som tillater selskapet å bemanne basene med DEFO PAX dersom det ikke finnes nok interne FO'ere eller SO'ere som er kvalifiserte eller ønsker disse stillingene på utebase. (Lønningene i Hong Kong gjør at mange ikke ønsker seg hjem med det første.) DEFO-PAX er unntaket fra regelen, og åpnes og stenges i takt med variasjonen på biddinglisten fra Hong Kong.

På fraktflåten er der derimot kontinuerlige åpninger for baserte DEFOer, men på andre vilkår enn PAX. Det er derfor innført 4-års plikttjeneste på fraktflåten.

I teorien har en ny lønnskala "Unified FO payscale" sidestilt PAx og Cargo DEFO, og nye piloter kan brukes både på pax og cargo, men i praksis forblir det slikt det er nevnt ovenfor. Nye FO-PAX risikerer i virkelighet å kun fly cargo-patterns, som ikke er å foretrekke over pax.

Erfaringsmessig kommer de fleste DEFO fra andre tilsvarende selskaper (United, US Airways, Air Canada, SAS for å nevne noen, eller fra de større fraktselskapene eller luftforsvarene (AMC). De fleste har vel over eller rundt 5000tt, med 2,500t+ med/heavy jet og mye command-tid. Der er også enkeltel som kommer fra de større business-jets.

Senioritetslisten er fra DOJ, uansett om man er SO, DEFO Cargo eller DEFO Pax. Betyr i praksis at en SO som begynner 2 dager før en DEFO vil oppgradere til en pax-command først.

Clear as mud?

Last edited by /385S; 13th Jul 2008 at 13:53.
/385S is offline