PPRuNe Forums - View Single Post - Noen fått jobb?
View Single Post
Old 29th Jun 2008, 17:07
  #99 (permalink)  
Jobhunter
 
Join Date: Aug 2007
Location: Norway
Posts: 94
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Emil. Hvor mye penger regner du egentlig å bruke på dette?

Husk at kostnadene skolene oppgir er mye lavere enn hva du egentlig bruker. Regn f.eks med 15 timer på Røros, ikke 5 som står i brosjyren. Bare det er 50000 mange ikke regner med.

Du bør sette deg mye bedre inn i hvordan dette fungerer ellers kan du godt ende opp som gjeldslave. Etter to år i USA skal du tross alt ta teori, som enkelte bruker mye tid på, bo i Ålesund på kurs, ta ATPL eksamen, vente på å komme inn på flyskolen. Samtidig med dette er det vanskelig for mange å skaffe seg en god inntekt. Så skal du helt på slutten reise til Røros å betale nærmere 5ooo i timen for å fly, har truffet flere som kaldsvetter der oppe for da er kassen ganske tom. Så begynner jobbjakten hvor du kanskje får et tilbud etter en god stund, men da krever de kanskje en typerating til 80000-200000, og du får liten lønn i begynnelsen. Du må kanskje vente noen år, og det vil koste deg minimum 16000 per år å holde sertifikatene ved like. Det dekker to flytimer pluss gebyrer. Så reelt sett bør du bruke en god del mer.

Ta en god prat med en som har gjennomført dette, så har du en mye bedre forutsetning for å komme deg helskinnet igjennom utdannelsen.

Lykke til!
Jobhunter is offline