PPRuNe Forums - View Single Post - HJELP.
Thread: HJELP.
View Single Post
Old 25th Apr 2008, 10:03
  #15 (permalink)  
Cloud surfer
 
Join Date: May 2000
Location: Norway
Posts: 158
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Flyr du opp som styrmann på f.eks. B200 får du "multipilot only" påstemplet.
Dette gjør du ikke etter en kapteins-oppflyging, der det ikke er noen begrensninger.
Dette er feil. Begrensningen du referer sier at du ikke har lov til å operere single-pilot som styrmann.... noe som nesten sier seg selv.

Flyr du opp med norsk kontrollant på norsk registrert flymaskin som kaptein med en styrmann i høyresetet under skill-testen, kan du kun fly maskinen med en kvalifisert styrmann ombord. Drar du ut dagen etter å ratter rundt mens du samtidig kjører sjekklister, QRH, gear, flaps, radio og bleed-valves får du problemer både i forhold til Luftfartstilsynet og din forsikringsagent.....

Ønsker du ingen begrensninger, må du gjøre en ny oppflyging - som kaptein - single pilot. Og følge denne opp med PC'er og OPC'er akkurat som din multi-pilot rating.


Guttn;
Og det er utrolig frustrerende når man må tolke regelverket i stedet for å ha en bestemmelse svart på hvitt. Enda verre når det blir opp til den enkelte saksbehandler i tilsynet å vurdere situasjonen så godt han/hun kan. Så, for søkeren, har man enten flaks med tildeling av saksbehandler eller ikke
Jeg antar at det er akkurat dette Tilsynet prøver å gjøre noe med ved å standardisere tolkningene ... selv om det gir noen få absurde konklusjoner.
Cloud surfer is offline