PPRuNe Forums - View Single Post - MPL
Thread: MPL
View Single Post
Old 17th Mar 2008, 03:54
  #10 (permalink)  
Cloud surfer
 
Join Date: May 2000
Location: Norway
Posts: 158
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Guttn:

Men kan noen forklare meg hvordan en MPL-pilot kan bli fartøysjef når dne tid kommer? Vedkommende har jo aldri vært det tidligere og skal plutselig være sjef og direkte ansvarlig. Og hvor lang tid tar det fra man begynner på MPL til man er ferdig? Kan ikke være veldig mange måneder?
PICUS er ordet du leter etter. (JAR-OPS 1.960) Og siden du først spør, ser ikke jeg helt den store forskjellen mellom 100timer solo-navigasjon i en C152 og 0 timer solo-navigasjon i en C-152 når det kommer til Comman-training. Ett BI kurs ville vel vært mer relevant...

MPL elever er like bra kvalifisert til å ta Command etter 2-4 år i høyresetet som ab-initio piloter. Man blir ikke "plutselig sjef," men gjennomgår en lengre periode i Commander rollen under supervision før man bytter seter og gjennomgår en tilsvarende periode under supervision i venstresetet.

Trening for Command skills er desverre underlagt flyselskapene. I en velfungerende og kompetent treningsavdeling fungerer dette utmerket, mens i andre selskaper får du stripene når ditt nummer dukker opp på listen. Resultatene blir deretter. Gitt, MPL elever har ingenting å gjøre i selskaper som sistnevnte.

Last edited by Cloud surfer; 17th Mar 2008 at 04:30.
Cloud surfer is offline