PPRuNe Forums - View Single Post - Noen fått jobb?
View Single Post
Old 24th Oct 2007, 11:10
  #29 (permalink)  
toffy
 
Join Date: Mar 2007
Location: Norway
Posts: 69
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
her var det mange spekulasjoner, jeg sitter på inside informasjon fra et par selskaper. Dette er ikke rykter, dette er hard facts:

1.
SAS har bestillt 100 plasser på flight accademy. Disse skal fylles av tidligere oppsagte piloter (300 stk). Hvor mange av disse 300 som kommer tilbake vet INGEN. Det har ikke blitt sendt ut noen forespørsler fra SAS som ber disse komme tilbake. Hele SAS konsernet trenger 130 piloter i året fra nå og de neste 10 årene, hvis de begynner å ansette i år. Det gjør de ikke, så hvis de starter neste år er behovet rundt 150-60 per år.

Når de som vil komme tilbake er tilbake, så er turen kommet til en gjeng fra NAC som var godkjente i SAS og som bare ventet på startdato da 11. september kom.

Når disse er ansatt kommer turen til alle andre som vil jobbe der.

2.
Widerøe hadde akkurat opptak. Mange der hadde under 800 timer, og de har innkallt folk med 500 timer til intervju i etterkant av prøvene. Det blir nye prøver i starten av neste år. Wideroe liker at folk har hatt søknaden sin inne der en stund, og at den blir oppdatert, så om du søker nå så er det ikke noen selvfølge at du blir innkalt nå i første omgang, selv om du har 800 timer eller mer.

Widerøe lekker litt. Noen styrmenn går til Norwegian pga, gode muligheter for å bli kaptein. De har også mistet noen til Cathay Pasific. For å holde på styrmenn ble det kronetillegg i lønnsoppgjøret tidligere i år.

3.
Ben Air lekker som en sil. De mister piloter til alle flyselskaper ukentlig. Dette er selvfølgelig pga. de dårlige betingelsene de har. Deres problem er i første rekke kapteiner, fordi det kreves litt erfaring for å humpe rundt Caravan om vinteren. Det er også veldig opp og ned med hvor mye det flys der. De får og mister ruter i samme takt som jeg skifter sokker (daglig) så hva fremtiden vil bringe her vet ingen. I Ben Air hersker det en frykt for at de skal miste så mange piloter så fort at det ikke er mye flyselskap igjen. Ben Air har klart seg godt nå som tidene har vært magre for piloter, men nå er dette i ferd med å snu. Gjennomsnittssøkeren i Ben Air har 200 timer.
toffy is offline