Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Norwegian HEL-base , Estonian-contract

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Norwegian HEL-base , Estonian-contract

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 31st Mar 2011, 21:31
  #21 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2004
Location: scandinavia
Posts: 153
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Mulig Parat har mange medlemmer, men i en sak som dette hadde det kanskje vært en fordel å vært medlem et sted hvor man kan backes opp av x antall andre pilotforeninger.......
Hvilke andre pilotforeninger har Parat?
berserker is offline  
Old 1st Apr 2011, 03:38
  #22 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2001
Location: Norway
Posts: 361
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Det stemmer neppe det du skriver, Dovregubben.

Riktignok organiserer Parat også rundt 200 ex braathenspiloter gjennom pilotforeningen Scannor, men i NF er det ca 1350 medlemmer, og det er nok et høyere antall piloter enn det Parat kan skilte med.

Jeg vet at Parat har gjort et stort nummer av at de (og Parat Luftfart) er den største foreningen for "flygende", men det er på grunn av alle de kabinansatte.

Å få samlet alle pilotforeninger under én paraply igjen, tilknyttet IFALPA og ECA ville definitivt være en stor fordel for piloter i Norge. Norwegian Pilotforening forsvant ut av NF på grunn av krangel om 60+. Hva som skal til for at NPF går tilbake til NF igjen er vanskelig å si.

For i bunn og grunn handler dette kun om prestisjen til noen ganske få enkeltinivider.

Og i slike settinger er det kun én ting som fungerer: Massivt press fra egne medlemmer.
Nick Figaretto is offline  
Old 1st Apr 2011, 08:21
  #23 (permalink)  
 
Join Date: Jul 2002
Location: oslo
Posts: 105
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Streikekassa til Parat er totalt uinterressant i denne forbindelse. Forringelse av piloters betingelser er ikke et typisk norsk problem. Yrket er internationalt og det er også problemstillingen. Norsk Flygerforbund er medlem i det Europeiske Pilotforbundet. Hvis piloter i hele Europa kunne stå sammen ville det kanskje hjelpe!
Internationalt er Norwegianpilotene ikke med. Skal de regne med Parat i Norge??
Diper is offline  
Old 1st Apr 2011, 09:37
  #24 (permalink)  
RTO
 
Join Date: Feb 2011
Location: Scandinavia
Posts: 124
Received 0 Likes on 0 Posts
Sorry to say, men foreningen til DY er en gjeng med headless chickens. I fjor brukte de all sin tid på å øke godgjørelsen til styret. De fikk til og med banket gjennom en kompensasjon som oversteg foreningens inntekter, til tross for at det ikke var flertall for dette. Selvfølgelig med god hjelp av parat (LO?). Så lenge vi ikke har et samlet pilotkorps i NF kommer det ikke noe fornuftig ut i andre enden her.
RTO is offline  
Old 2nd Apr 2011, 12:06
  #25 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2008
Location: Europe
Posts: 6
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Why don't you speak english?
waldowinter is offline  
Old 2nd Apr 2011, 14:44
  #26 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2005
Location: Shitosphere
Age: 57
Posts: 64
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
40% payrise? Please elaborate.
BBJ King is offline  
Old 2nd Apr 2011, 20:55
  #27 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2002
Location: FUBAR
Posts: 3,348
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
waldowinter,

frustrating as it is,I agree, this is their bloody forum so, we could suggest they move it to Terms and Endearment, if not. . we have to STFU
captplaystation is offline  
Old 2nd Apr 2011, 21:37
  #28 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2011
Location: Norway
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Just some simple facts...

Dovregubben has a few interesting comments:

"I SAS f.eks. er lønnen fryst i flere år og roster er kanniballisert til det ugjenkjennelige med helvariabel utnyttelse av pilotkorpset.Tipper at mange takker NF og SPF dypt for det."

Well. Since SAS almost went bankrupt a few months ago, partly due to the very tough competition from our respected colleagues in Norwegian, I will have to say that you don't really get the big picture here. Actually I am quite satisfied that my roster has been "cannibalized" (what ever that means...) and my salary frozen for many years (well, actually we have reduced our salaries quite considerably, not just frozen them). Due to the simple fact that without these mentioned measures, and a lot more, from the pilot unions of SAS there would have been no more SAS. And I wouldn't have had a job.
I would really have hated to be in that situation...

So I call that "responsible behaviour".

Add the (for you maybe slightly irritating) fact that the pilot salaries of SAS are still way above those of Norwegian, and I think 99,9% of the pilots of SAS include a few "bless NSF/SPF/DPF" in their evening prayers.

From what I can see, the pilots of Norwegian are doing a hell of a fine job under demanding conditions and a lot of pressure. I can see absolutely no reason why your salary should be lower than mine. I think you should tell that to the Billionaire who is running your company. There is room for at least two great carriers in Scandinavia without us pilots racing against each other in an endless spiral towards the bottom.
AnotherHardLanding is offline  
Old 4th Apr 2011, 09:29
  #29 (permalink)  
 
Join Date: Mar 2011
Location: Norway
Posts: 34
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
- Kjos dumper pilotlønnen

The heat is on
strey is offline  
Old 4th Apr 2011, 12:57
  #30 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2010
Location: South of the Border
Posts: 46
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
re:

Reply to a post that no longer exists.

Last edited by Goldenbawls; 4th Apr 2011 at 15:59. Reason: Reply to a post that no longer exists.
Goldenbawls is offline  
Old 4th Apr 2011, 16:59
  #31 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2011
Location: Europe
Posts: 291
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
http://media.norwegian.com/no/Presse...er/?iId=609788

Fakta om Norwegians etablering i Finland

04.04.2011 09:48

Sist torsdag åpnet Norwegian ny base i Finland. Basen i Finland etableres med innleie av piloter og kabinansatte. Disse skal fly i Finland og ut av Finland, det vil si at vi skal konkurrere med selskaper som driver sin virksomhet med langt lavere lønnskostnader enn det vi har i Norwegian. Det har i denne prosessen vært helt avgjørende for Norwegian å sikre høyt kvalifisert arbeidskraft. Snittalderen blant pilotene er 40 år, de fleste er skandinaver som har fløyet internasjonalt og vil nærmere hjemlandet. Lønningene er konkurransedyktige internasjonalt. Det viser massen av godt kvalifiserte søkere.

Å etablere seg i Finland med norske pilotlønninger, på et kostnadsnivå langt over konkurrentene, ville ikke vært bærekraftig. Samtidig er det begrensede vekstmuligheter i de skandinaviske landene vi opererer, slik at dersom selskapet skal vokse og styrke seg i et konkurranseutsatt marked, må den største delen av veksten komme utenfor Skandinavia. Dette er noe de aller, aller fleste ansatte i Norwegian støtter opp om.

Trygge etablerte arbeidsplasser
Den aller beste måten å trygge eksisterende arbeidsplasser i Norwegian er gjennom videre vekst og å sikre driften av selskapet ved å ha kontroll på kostnadene. En konsekvens av dette er at vi må snu hver stein for å sikre en kostnadseffektiv drift. Den aller viktigste faktoren er overgang til en helt ny og moderne flyflåte med lavere drivstofforbruk. En annen viktig komponent ved ekspansjon er å bygge arbeidsplasser tilpasset kostnadsnivået i de markedene man etablerer seg. Dette er ikke spesielt for Norwegian og ikke noe nytt. Antallet norske bedrifter som har virksomhet i Baltikum er mange. Norwegian har lenge hatt kundesenter i Tallin og Riga. Vi har meget god erfaring med arbeidskraft her. Stikkordene er pålitelighet, pliktoppfyllende og historisk nærhet til skandinavisk språk og kultur. Samtidig er det et faktum at lønningene i Baltikum er betydelig lavere enn i Norge, og i andre EU land som Sverige og Finland, og levekostnader og skattenivå er tilsvarende lavt. I Norwegian har vi lagt stor vekt på at de vi leier inn til oss skal ha konkurransedyktige betingelser og ordnede arbeidsforhold. Arbeidstakerne skal selvsagt ha fulle rettigheter til å organisere seg. Den store søkermassen til utleiebyråene vi benytter av svært erfarne og kompetente medarbeidere viser at lønningene og vilkårene er konkurransedyktige internasjonalt.

Opplæring og trening i Norwegians prosedyrer er det Norwegian som er ansvarlig for, men det er byråene som gjør rekrutteringen og ansettelsene. Å "utdanne" en pilot i Norwegians prosedyrer, bakketrening, simulator, utstyr osv. koster over 150 000 kroner pr person. Det betyr at det er særdeles viktig for Norwegian å sikre de beste kandidatene og ikke minst; beholde dem. Vi har sett påstander om at pilotene kan miste jobben om de er syke noen dager. Dette faller på sin egen urimelighet. Når Norwegian har bekostet å klargjøre en pilot for å fly for oss, så er vi svært opptatt av å beholde vedkommende. Pilotene har selvsagt akkurat de samme sertifikater som for eksempel piloter som er ansatt i Norge. Forskjellen er først og fremst at innleie gir både arbeidstaker og oss som flyselskap større fleksibilitet. Vi har blant annet god erfaring med innleie i f eks Polen og i forbindelse med toppene i vår produksjon, for eksempel ved ferieavvikling om sommeren da det også er stor trafikk. Oppsigelsestiden er gjensidig en måned.

Det er hevdet anonymt i media, blant annet Dagens Næringsliv, at Norwegians norske piloter nekter å trene de innleide pilotene. Det er ikke riktig. Alle som er blitt satt opp for å trene i Finland har sagt seg villige til det. Vi er klar over at noen av våre norske tillitsvalgte er redde for at deres lønnskrav skal miste kraft når det er mulig å få arbeidskraft av høy kvalitet og til lavere kostnader. Til dette er å si at den fremste garantist for bevaring av arbeidsplassene i hele Norwegian er kontroll på kostnadene. Vi ønsker et godt samarbeid med fagforeningene, og er lydhøre for deres innspill. Noe av bakgrunnen for Norwegians suksess er det gode samarbeidet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, det er vårt konkurransefortrinn og har dermed vært en garanti for vekst og utvikling i selskapet.

Se eksempel på pilotkontrakt vedlagt nedenfor.

Kontakt:
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 97 55 43 44
cefey is offline  
Old 4th Apr 2011, 17:40
  #32 (permalink)  
 
Join Date: Mar 2007
Location: Norway
Posts: 36
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Kontrakten som NAS viser til i sin pressemelding og som tilsynelatende er datert 10.02.2011, inneholder betydelige forskjeller i forhold til kontrakten som tidligere har blitt limt inn i denne tråden. Noen som vet mer og kan forklare?
polazarus is offline  
Old 5th Apr 2011, 07:08
  #33 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2004
Location: Snowland
Posts: 71
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Kan bara intyga att det där kontraktet är helt olikt från de som presenterades vid jobberbjudande. Dock vet jag att det skedde omförhandlingar alteftersom.
Notera också att kontraktet ifråga bara gäller kaptener...
Kilo-club SNA is offline  
Old 5th Apr 2011, 15:15
  #34 (permalink)  
 
Join Date: Mar 2011
Location: Scandinavia
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Fant dette på DN.no:


Dette svaret av bjorn kjos til personalen

Det er utrolig trist å lese Dagens Næringsliv i dag og å se at noen anonyme internt forsøker å ødelegge det vi prøver å bygge opp. Kanskje enda tristere når det fremstår som et samlet pilotkorps som står bak, piloter jeg føler jeg har ett veldig nært forhold til. Det er en hensikt vi har med dette vi gjør i Finland, å ta vare på og sikre de arbeidsplassene vi har. Slik jeg har fortalt er ikke disse sikre i den situasjonen vi i dag befinner oss i.



Uten at vi greier å bygge ett sterkere og større Norwegian, vil selskapet på sikt bli for lite til å greie seg i den turbulensen vi ser komme. Vi har ganske enkelt ikke stor nok kritisk masse til å nå de kostnivåene vi må ha for å forbli en sunn selvstendig aktør i fremtiden. I beste fall vil resultatet da bli en nedskalering for å gi plass til nye fremtidige aktører med bedre konkurranse evne, og da har nedturen virkelig startet.



Det er virkelig utrolig trist å se at noen heller finner glede i å prøve å rive ned det vi gjør for å prøve å styrke arbeidsplassene våre. Slike utspill kan ikke ha andre formål enn å forsøke skade Norwegian. Ellers kunne man latt frustrasjonen sin få utløp på intranettet vårt, Red Nose. Selv ikke mot en konkurrent ville jeg tillatt slike utspill som det vi har sett i Dagens Næringsliv i dag. Enda mer sårende er det da å få det fra egne, når hensikten virkelig er å beskytte egne arbeidsplasser. Så kanskje er tiden inne for å si at nok er nok Bjørn, alt har sin tid.



Bjørn
120.450 is offline  
Old 6th Apr 2011, 01:58
  #35 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2011
Location: Europe
Posts: 291
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Syns det er litt tidlig å uttale seg no.
Vi må neste sjå ann, om disse "billige" piloter bjynner å komme inn i cockpit i Norge.
Ser vi det, då er alt BS og DY prøver berre å presse lønninga ned.

Einaste som eg ikkje likte er:
Snittalderen blant pilotene er 40 år, de fleste er skandinaver som har fløyet internasjonalt og vil nærmere hjemlandet
Så egentleg det er ikkje estonara, men skandinaviske piloter, gjennom eit estonsk rekrutt byrå? I så fall fy og fy!
cefey is offline  
Old 6th Apr 2011, 06:21
  #36 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Det som er med dette er den totale mangel på rett til arbeidsvern, i tillegg til ingen forsikringer. Det er "greit" at man tar inn noen kontraktsflygere ved brått behov, men man skal ikke måtte tilby en Ryanair-aktig kontrakt av den grunn.

Her kan man ikke sitte og se an hvordan det hele går, heller må foreningen inn på banen og vise at de duger til å verne om alle DY piloter, inkludert de som kommer inn på kontrakter, slik at det blir en fin harmonisering og at det fremmer en sikkerhetskultur og ikke blir splitt og hersk fra ledelsens side. Ser forøvrig at NF støtter kollegene i NPF i denne saken. Det samme gjør jeg. Stå på gutter og jenter! Dette er en av deres viktigste kamper!
Guttn is offline  
Old 7th Apr 2011, 09:07
  #37 (permalink)  
 
Join Date: Mar 2007
Location: Norway
Posts: 36
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Kontraktspilotene i CPH og ARN var vel også ansatt i henholdsvis Danmark og Sverige? Altså ikke sammenlignbart.
polazarus is offline  
Old 7th Apr 2011, 11:52
  #38 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2011
Location: Europe
Posts: 291
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Det eg lurer på også, er kor mye under finsk standar, får pilotane?
Også, dei er vel ansatte i Estonia og betala skatt der. Kjapp google-search viste at den er kun på 22%.

Noen som veit kva er lønninga i f.eks air finland?
cefey is offline  
Old 7th Apr 2011, 13:41
  #39 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2004
Location: Snowland
Posts: 71
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Det är väl helt ok att de finska (eller finnlandsbaserade) piloterna inte är på Norska kontrakt men frågan är ju varför de inte är på finska kontrakt?
Att Norwegian vill starta en ny bas med kontraktsanställda i händelse av att basen inte lönar sig är ju också helt ok. Och vilken lön man accepterar är ju faktist upp till var och en.
Men varför är de då inte anställda på ett Finskt kontrakt som kan leda till en fast anställning? Det är ju helt uppenbart att det inte är frågan om att anpassa operationen till HEL utan snarare att se hur lite man behöver erbjuda för att locka piloter...
Kilo-club SNA is offline  
Old 4th May 2011, 12:37
  #40 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2010
Location: Limbo
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Any news with this whole "situation" ? Recruitment and new courses?
directmisbi is offline  


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.