Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Norwegian med nye F/O requirements

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Norwegian med nye F/O requirements

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 23rd Jan 2011, 16:11
  #21 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2011
Location: Sweden/Turkey
Age: 36
Posts: 131
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Det verkar variera enormtmen mycket svågerpolitik har jag hört tillämpas, det gäller att känna rätt folk inside och få rätt referenser. I kombination med giltig TR, gärna tid på typen
aozc is offline  
Old 23rd Jan 2011, 18:28
  #22 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2006
Location: Europe
Posts: 716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Tja... av de 7 nevnte (der kun 3 hadde MCC erfaring og over 1500 timer), hadde én - 1 - rating. De andre 6 kjøpte etter intervju. Ingen hadde tid på type (eller annen heavy type). Så...tydeligvis ikke noe krav det heller.
bfisk is offline  
Old 27th Jan 2011, 09:26
  #23 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2008
Location: Oslo
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Eneste grunnen DY senker kravene sine er for å få inn billigere arbeidskraft. Skjønner ikke hvorfor alle på død og liv skal inn i DY? Du jobber mye, må betale egen rating og ikke veldig bra betalt med mindre man selger fridager
The_one_and_only is offline  
Old 27th Jan 2011, 10:37
  #24 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2010
Location: Norway
Posts: 63
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hvor har du fått den infoen fra??

Jeg jobber 5-4 turnus mot SAS sin variable nøkkel. Vi flyr samme antall blokktimer i året.
Grunnlønna mi står ikke tilbake for hverken Widerøe, Lufttransport eller SAS.
Vi har en variert arbeidsdag med fabrikknye fly og fantastiske kollegaer. Hvorfor vil man IKKE inn i DY?? Kan det være at du har fått nei, eller at du ikke en gang har fått intervju som gjør deg så negativ??
Init-Refpage is offline  
Old 27th Jan 2011, 13:28
  #25 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2004
Location: scandinavia
Posts: 153
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
DY

Både SAS,WF og til en viss grad LT kjører opptaksprøver og heavy intervjuer men finnes det noen statistikk på at pilotene der er så mye bedre enn de som jobber i DY?? Tviler vel egentlig på det.....
Og snakker man med folk som har failet på slike prøver så sier stort sett de fleste at de ikke fatter hvorfor man må ha sånne idiotiske prøver osv osv......
Poenget er vel at så lenge man ikke har fått jobb i da feks DY, så blir det vel en slags forsvarsmekanisme å begynne å surve om at ting er urettferdig. Litt barnehageoppførsel spør du meg
Livet er urettferdig, get used to it!!!!
Survival of the fittest and the one with the best contacts
Man får nå bare være glad for at noen folk rett ut fra flyskolen får muligheten til å fly en stor, shiny 737. Unner ingen å måtte ta sånne standard drittjobber pga. utsagn som om at det må alle andre ha gjort oppigjennom årene. Vær nå heller glad for at det åpner seg muligheter for alle og enhver. Sikkert ikke bare ubetinget negativt å ha litt variasjon på erfaringsnivået til pilotene heller.
Even a monkey can learn to fly a jet!!
Det var dagens tanker
berserker is offline  
Old 27th Jan 2011, 14:38
  #26 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2004
Location: scandinavia
Posts: 153
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Er det den som har mest flyerfaring som er fittest??
Eller er det den med mest penger?
Jammen ikke lett å si lenger i denne bransjen
berserker is offline  
Old 27th Jan 2011, 16:08
  #27 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2008
Location: Oslo
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Variert arbeidsdag med fabrikknye fly og bra kollegaer finnes i flere selskaper enn bare DY ☺ Det jeg mener er at det finnes bedre selskaper å jobbe for enn DY men allikevel snakker nesten alle nyutdannede/arbeidsløse, som jeg møter, om å kjøpe seg rating for å komme seg inn i DY som om det er det eneste alternativet. Det at DY forandrer på kravene sine er vel for å kunne ta inn piloter som de kan betale mindre lønn til?? Etter hva jeg har forstått så er kontraktstilbudet man får fra DY 30 000/mnd i 6 mnd etter å ha betalt rating?

Om jeg er litt kritisk til Norwegian så betyr ikke det at jeg har fått nei eller ikke får intervju. Er litt av den tankegangen til mange jeg ikke skjønner? Jeg har bedre betingelser der jeg er nå så har ikke lyst til å bytte til DY.
The_one_and_only is offline  
Old 27th Jan 2011, 16:25
  #28 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2010
Location: Norway
Posts: 63
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Vennerekrutering?!?!?!?!

Jeg kjente ikke en kjeft i Norwegian da jeg kom meg inn på intervju!
hadde 600 timer turboprop og en totaltid på 1200 timer samt ei 737 rating som jeg har jobba ræva av meg for å få råd til å finansiere.
Jeg ble intervjuen grundig i en time og INGEN av mine referanser ble oppringt.. Deriomt ble mange andre som har jobbet sammen meg både innen luftfart og andre yrker oppringt fra HR i DY. Jeg vil påstå at min ansettelse ikke var tilfeldig, heller tvert om! Det ble gjort en grundig bakgrunnsjekk og jeg fikk OVERHODET ingen kompishjelp inn.

Dere som sutrer og syter om rekruteringsprosessen til Norwegian kan egentlig bare ta dere en bolle!! Hvorfor dere ikke er mine kollegaer vet dere best selv.

Slutt å syt! Gjør det dere må for å finne drømmejobben, det har jeg gjort og jeg lar meg ikke dømme.
Init-Refpage is offline  
Old 27th Jan 2011, 17:46
  #29 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2010
Location: Norway
Posts: 63
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
"An email from recruitment to "help" them by recommending pilots in the pool"

They do the same in Lufttransport, no one is bitching about that?
Init-Refpage is offline  
Old 27th Jan 2011, 19:05
  #30 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2010
Location: South of the Border
Posts: 46
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hehe..

samt ei 737 rating som jeg har jobba ræva av meg for å få råd til å finansiere.
Jeg vil påstå at min ansettelse ikke var tilfeldig, heller tvert om!


Norwegian har hatt en fantastisk ekspansjon og passasjervekst som det bare er å ta av seg hatten for. En fantastisk bragd, mye komersiell know how, is i magen og en god del flaks/heldig timing har bidratt. Bragden skal i hovedsak bossen sjøl, Skjeldam og beancounterne ha crediten for. Stilt overfor en slik vanvittig økning så har man ikke tilstrekkelig tid til å gire opp en full organisasjon til rekruttering, selektering, trening, og oppfølging. Man har sin fulle hyre bare med å bemanne flyene hver dag!

Hvordan finne kvalifisert personell? Jo la meg få to minutter til å spille djevelens advokat:

1. Man leter etter "kvalifiserte" piloter. Vokse flinke folk som har fløyet årevis i tung luftfart (FAR25), kanskje utenlands, og man håper de vil avslutte/fortsette karrieren hjemme. Dette fikk ting "up and running" i begynnelsen. Hvordan spare tid og penger? Jo ta de som allerede har gyldig rating og erfaring på relevant type. Dette er helt legitimt og naturlig å gjøre.

2. Veksten fortsetter, og det er begrenset med gamle BU og Color Air-piloter etc. igjen på markedet. Vel, man skal fortsatt ha folk fort som faen så man utvider horisonten, og ser etter andre alternativer. Men man har ikke råd/tid til å få opp noen egen treningsorganisasjon, så kravet om TR forblir.

3. Ryanair/Sterling/Easyjet crew med gyldig rating søker seg inn men de blir stadig færre, og man blir stillt overfor horder med 1000-1500timere med egenfinansiert "gamblet" TR. Vel, "nordmann, to bein, hodet mellom skuldre og gyldig TR"
Man har da fortsatt fly man skal bemanne! Kan du komme på kurs i morra??

Her begynner skurringen, og onde tunger vil hevde at en ny standard er satt i Norge. Fra Cherokee til Boeing såfremt man har en rating. Og hvorfor har man ikke gått veien via Ben Air, Airwing, Widerøe, Lufttransport, etc? Det er faktisk ikke folkerett å fly Boeing, dra til Afrika å fly Caravan som folk før deg har gjort.

4. Man har fortsatt flere fly man skal bemanne, og for å få hjelp til å sortere i mengden med 1100-timere og gyldig rating så spør man piloter som allerede er i korpset om tips. Helt legitimt.

Alle legacy og majors i flygingens hjemland fungerer på samme vis, men der borte er det ikke snakk om å komme inn med mindre man har 5000TT og 1000 turbin. ThatŽs another story.

5. Enkelte "wonders" F/O begynner å fokke opp royally, samtidig som strykprosenten på kapteins-utsjekken øker. Men veksten fortsetter. Noe må skje, tips og anbefalinger er tydeligvis ikke nødvendig kvalitetssikring. Rating og evt. linetraining har tydeligvis ikke vist seg å tilsvare "aptitude."

6. Man trenger kvalifisert personell til videre vekst, men dette kommer jo til å koste dinarer. Løsning? Cadett-program med selektering, sponsret rating i regi av egen TRTO og lav lønn i åresvis. Alt man trenger å ordne er en ny treningssjef og senke ansettelseskravene. Wait, what?
Goldenbawls is offline  
Old 27th Jan 2011, 20:14
  #31 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2010
Location: in a bar
Posts: 5
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Og hvorfor har man ikke gått veien via Ben Air, Airwing, Widerøe, Lufttransport, etc?

Har vel ikke vært den helt store rekruteringen hos disse de siste årene....

Og ville vel heller kjøpt meg en rating på 737 enn å bruke fars penger på en Cessna SET eller B200 type.

Bortsett fra det er jeg vel enig med deg!
stupidlikeafox is offline  
Old 28th Jan 2011, 07:38
  #32 (permalink)  
 
Join Date: Mar 2006
Location: another planet
Posts: 41
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Stupid topic and discussion!
To many bitter dudes here, its every airlines right to recruit in the way they prefer. In DY they go by word of mouth, aptitude testing?? You might get good pilots with it, DY has decided to do a very extensive backgroundcheck before they call pilots on interview. Once on the interview they just want to assure you are an ok person that will fit in with the rest. Have worked with four different airlines and not one of these had such a good working environment on the flightdeck, that is because DY actually has decided to recruit personalities.
As for bitterness, I wanted LT and the-200, I have 8500hrs, 1700hrs PT6 on BE's, 5000in command on t-props, passed aptitude tests for WF, SK and Thomson, applied to LT 1,5 yrs ago still havent heard a word from them. Recruitment in this industry has never been to everyones liking, and looking back to my 500-1500 hr days I also felt it was unfair.
DY however wanted me, so here I am!
As I started with, it is really up to each individual company as to how they want their recruitment to be done and I know that pilots in DY have and aptitude and attitude that is equal to or even better than what competing airlines get!
dire straits is offline  
Old 28th Jan 2011, 08:01
  #33 (permalink)  
EJP
 
Join Date: Jul 2007
Location: Norway
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Helt enig med deg, dire straits...bang on!

Husk at det finnes andre selskaper enn DY i Norge også. Det skrives her om at man burde rekruttere fra WF og LT, men tviler på at du finner veldig mange som forlater disse til fordel for DY. Her har man betingelser som er vel så bra og kanskje bedre enn DY på flere områder. Dette er ingen kritikk av DY på noen måte (sikkert veldig bra å jobber der), men kun en reminder på at man ikke skal gå seg blind på at man på død og liv skal fly en 737 - flytypen betyr nada i forhold til andre ting.

Så håper at dere som bitcher over å ikke høre noe fra DY har søkt WF og LT...
EJP is offline  
Old 28th Jan 2011, 11:26
  #34 (permalink)  
 
Join Date: May 2000
Location: Norway
Posts: 158
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Jeesus.

It's their god-damn train set; it's their prerogotive to whatever they want with it. Fairness doesn't enter the equation.

Tough luck, end of story. Maybe somebody somewhere just doesn't like you. Too bad; move on. Stop the whining and grow up.
Cloud surfer is offline  
Old 28th Jan 2011, 12:24
  #35 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2009
Location: Norway
Posts: 94
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
No one has ever argued that Norwegian cannot do as they please, that is not what we are discussing. Of course they can. It is just that it is not regarded as fair and can cause frustration for many pilots, this is a fact, and therefore fairness actually does enter the equation, because that is what we are talking about.

I completely agree with Quagmire, this is a forum for discussion, so let us discuss.

And about all the comments about people not having a job with Norwegian being "bitter" (surprisingly enough of course coming from you who already have jobs in the company), well, what is the problem? Are we not allowed to be a little "bitter" or dissatisfied with their selection process?

It is only natural that some consider it as unjust if a person can get into a company just because he or she knows someone (which has been the case in some circumstances in Norwegian), and of course it will be disliked if you cannot get a job just because you lack contacts. For someone who has worked very hard and has a lot of experience it is natural for them to feel it is unfair when a low-time pilot who maybe has not worked his ass off as much as you gets offered an interview before you do. This is one of the main points of the discussion.

Many of us are providing the reasons for why we feel it is an unfair way of doing things and that we wish it would be done differently. It does not necessarily mean we sit at home without a job whining and bitching about it all day. Personally I wish I had a job with Norwegian, but I don't, and it's not like I let that stop me. I work as hard as I can and find as many solutions as possible to continue my career as a professional pilot. But of course I am dissatisfied by not getting the chance to have an interview with Norwegian when I feel I am qualified, and I have every reason to feel that way. I seriously think you have issues if you cannot understand that concept.

Is Norwegian doing anything wrong? No. Is it any of my business how they choose to recruit their pilots? No. But when this is discussed on an internet forum, I believe that I and everyone else should be allowed to express our opinions and share our frustrations without being told to "stop whining" by all you happy pilots out there who already have a job in the company. I am sure you wouldn't be judging us the same way if you weren't already employed in Norwegian (or another company you are happy with) and were in the same spot as us.

Last edited by minimumunstick; 28th Jan 2011 at 12:41.
minimumunstick is offline  
Old 28th Jan 2011, 21:54
  #36 (permalink)  
 
Join Date: May 2000
Location: Norway
Posts: 158
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I am sure you wouldn't be judging us the same way if you weren't already employed in Norwegian (or another company you are happy with) and were in the same spot as us.
Pretty sure I would be. Life's not fair; get over it.
Cloud surfer is offline  
Old 28th Jan 2011, 22:38
  #37 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2009
Location: Norway
Posts: 94
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Yeah, you are "pretty sure", easy for you to say. And by the way that is a really nice counter argument to my post. You didn't address even one of my points.

We know life is not fair, that is why we are having this discussion, so what exactly is your intention by stating the obvious? Obviously you have either not read my post or failed to understand what was written it.

To make it more clear to you, the main point of my post was to convey the message that if we want to discuss Norwegian's recruitment process we should be able to do so without being lectured by you on life and that it is "unfair".

Besides, in my post I write the following:

Many of us are providing the reasons for why we feel it is an unfair way of doing things and that we wish it would be done differently. It does not necessarily mean we sit at home without a job whining and bitching about it all day. Personally I wish I had a job with Norwegian, but I don't, and it's not like I let that stop me. I work as hard as I can and find as many solutions as possible to continue my career as a professional pilot.

If you would have read this before commenting on my post you would have realized that this means I am actually over it and that I am not bitching about it, which makes your comment completely irrelevant, thoughtless and downright stupid.

Also, even though I know life is unfair that does not mean I am giving up on getting the job I want, and I will still try to find an opportunity to be employed with Norwegian if that is what I want. As an apparently happy pilot in the company you surely understand the reasons for this. Me still wanting a job in the company does not mean that I am bitching about not getting an interview, and neither does it mean that I do not realize that life is unfair. Just because it is unfair doesn't mean you should stop trying to make it fair or work towards your goals.

Either way, as I tried to explain in my previous post that you so wonderfully commented on, we should be allowed to discuss Norwegian's recruitment process without you judging us and trying to lecture us on life. Seriously.
minimumunstick is offline  
Old 29th Jan 2011, 08:32
  #38 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2009
Location: Mother earth
Posts: 32
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Diskutere objektivt??? Da bør diskusjonen overlates til de som ikke jobber i DY, aldri har søkt DY og heller ikke har tenkt å søke DY, men som er feit og lykkelig der de er.
Dickcheesecake is offline  
Old 29th Jan 2011, 09:47
  #39 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2006
Location: Europe
Posts: 716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Og ville vel heller kjøpt meg en rating på 737 enn å bruke fars penger på en Cessna SET eller B200 type.
Jeg må korrigere deg litt angående B200 ratingen her: det er mulig noen av de som flyr caravan vil at du skal komme med rating, men rating blir ikke vektlagt hos LT (selv om relevant erfaring vektlegges): alle nyansatte, om de har 1000 timer eller 10.000 timer, går gjennom full trening, inkl rating, landingsrunder, ekstra landingsrunder på kortbane osv osv osv, for selskapets regning. Lønn fra dag 1 på kurset, hoteller, reiser og dietter betalt. Kun en meget beskjeden bonding (mindre enn to månedslønner, reduseres årlig) om du skulle slutte innen de første to årene.
bfisk is offline  
Old 29th Jan 2011, 10:39
  #40 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2009
Location: Norway
Posts: 94
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Diskutere objektivt??? Da bør diskusjonen overlates til de som ikke jobber i DY, aldri har søkt DY og heller ikke har tenkt å søke DY, men som er feit og lykkelig der de er.
Enig med Goldenbawls her. Bare fordi man er direkte eller indirekte involvert i en sak betyr ikke at den ikke kan diskuteres objektivt. Jeg mener å kunne gjøre dette viser en positiv egenskap som de fleste i arbeidslivet burde ha. Å ikke kunne gjøre dette og alltid holde diskusjonen på et subjektivt og personlig nivå mener jeg blir umodent.

Det er klart det ofte vil være en form for bias, men så lenge argumenteringen holdes saklig og argumentene som blir brukt er logiske så vil jeg karakterisere det som en objektiv diskusjon. Det er nå i hvertfall en saklig diskusjon om den ikke skulle være 100% objektiv!
minimumunstick is offline  


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.