Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Norwegian Express. Nytt norsk selskap.

Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Norwegian Express. Nytt norsk selskap.

Old 10th Mar 2010, 16:18
  #41 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Yabadoo, ja det var den jeg mente. Får tro at luftfartsinspektøren også har lest grundig gjennom den. Og siden dette blir et Harstad-basert selskap så vet de sikkert at det er isingsforhold i minst 9 av årets 12 måneder.

Johnny, nå vet jeg ikke hva slags takeoff/landing performance en ATR har. Ei heller hva slags approachminima den kan operere med, for på mange av kortbaneplassene ligger approach minima begrensningen i missed approach single engine climb gradient. Det er noe å tenke på. En annen artig sak er noe som heter "escape procedure". Dvs hvis man mister de visuelle referansene til innflyging etter å ha passert missed approach point. Men tilbake til Skagen... En dash 100 serie, som er STOL fly, klarer ikke alltid å oppnå maks takeoff vekt der. Og for de av oss som har vært innom der vet at det kan være litt av ei gryte imellom fjellene der. På ingen måte umulig, men man er nødt til å vite hvilke begrensninger man treffer på først. Når alt det er sagt så har plassen LOC approach til begge baner nå, og det er jo positivt
Guttn is offline  
Old 10th Mar 2010, 18:41
  #42 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2010
Location: Norway
Posts: 63
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Utrolig mange kompetente flyselskaps drivere det er inne på disse forumene
Init-Refpage is offline  
Old 11th Mar 2010, 00:12
  #43 (permalink)  
 
Join Date: Mar 2006
Location: another planet
Posts: 41
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Bra sagt init-refpage, imponerende mange som vet hvordan det skal gjøres! Er det janteloven..
dire straits is offline  
Old 11th Mar 2010, 17:53
  #44 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2004
Location: The wino at the end of the bar
Posts: 97
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
quagmire

Jeg er helt for "å duskutere". Hvor er Dallas Cowboys`duskedamer?
fjordviking is offline  
Old 11th Mar 2010, 19:26
  #45 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2006
Location: Norway/Oslo + Larnaca (formerly Riga)
Posts: 92
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Kanskje de klarer å ta seg inn ved å ikke være så topptunge, overadministrerte, velgasjerte og SAS-ifiserte i selskapets administrasjon?
TuckUnder77 is offline  
Old 18th Mar 2010, 18:55
  #46 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2009
Location: Earth
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Synes dette høres spennende ut. Jeg vil tro at det er liv laget for dette selskapet om de holder kontroll med kostnader og ikke går hardt ut i begynnelsen.
De har jo nå klart og skape en god blest rundt selskapet allerede
Vil tro at alle passasjerene som flyr i Nord-Norge vil gjerne ønske en konkurrent til Widerøe velkommen.
Jeg vil tro at vis dette selskapet legger opp til en fornuftig konkurranse så vil de nok klare det, fordi de har bare Widerøe og konkurrere i mot.
Noen som har hørt noe om de skal ansette?
N777UA is offline  
Old 19th Mar 2010, 07:53
  #47 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Spennende er rette ordet. La oss håpe det blir på en positiv måte, da ingen er tjent med den negative måten. Kostnader er alltid et issue. I distriktsnorge er geografien lagt slik at skal man ta landeveien så er dette langt, kronglete og tar tid. Skal man ta båt så tar også dette tid. Fly tar ikke så lang tid, men koster gjerne mer. Det som får kronene til å rulle ut av kontoen er når uforutsette ting skjer, og gjerne der det er utrolig langt fra teknisk assistanse. Dette er noe man må ta høyde for når billettprisene settes, eller man kan satse på flaks. På kort sikt er sistnevnte billigere... helt til noe uforutsett skjer som gjør at det blir en no-go ut ifra en distriktsflyplass. Hva man da gjør med sine passasjerer kan ofte være en make-or-break for et lite flyselskap. Skal ikke påstå hva som er rimelig/urimelig å kunne forlange, men man må også se konsekvensene av hva man holder på med.
Guttn is offline  
Old 19th Mar 2010, 09:02
  #48 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2010
Location: BC
Posts: 31
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Leser mye pprune, skriver sjelden, men i gjengangere her på pprune, som på død eller liv forsvarer statssubsiderte widerøe opp til sin hals begynner jeg å bli riktig så kvalm av.

Om det er snakk om Norwegians operasjoner, eller i dette tilfelle; et selskap som prøver å gi nord Norge et bedre tilbud blir snakket nord og ned, men forskjellige innbakte spydigheter. ” men man må også se konsekvensene av hva man holder på”, er en av slengbemerkningene jeg er så kvalm av.

Hadde det vært fri konkurranse fra begynnelsen, hadde bilde sett annerledes ut i dag. 10 år med flere millioner i statssubsider hvert år, ikke rart widerøe gjør det bra. Selv en apekatt i ledelsen klarer å få et selskap til å rulle når de vet pengene kommer løpende.

Så når en ny aktør kommer på markedet, men private investeringer og nye løsninger, da er det å grave seg ned i skyttergraver, og prøve å finne mest mulig negativt å spy ut, om det gjelder flytype, kjøpe erfaring etc.

Selv flydd i nord Norge, og i Kanada, ser selv likheten med bostedsproblematikken, og vet personlig at de selskapene som strever med å overleve der oppe, ikke for så mye som et rødt øre fra staten, men overlever å konkurrere blant hverandre og gi best mulig tilbud til kunden, både på pax & frakt siden.

Skjønner den vanlige mann i Mo i Rana, Brønnøysund , Mosjøen, etc som er lei av å betale en flybillett, til samme pris som en østlending betaler Oslo – New York. Så jeg ønsker NOEX, eller hva de vil kalle seg velkommen, dette vil uten tvil komme kunden til gode.

Tunfisk.
Tunfisk is offline  
Old 19th Mar 2010, 16:26
  #49 (permalink)  

Aviator
 
Join Date: May 2001
Location: Norveg
Posts: 483
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Tunfisk; du blander epler og pærer her. I Norge har vi en distriktspolitikk som skal sørge for fortsatt bosetting i det såkalte utkant-Norge, og en jevnere fordeling av befolkningen (eller noe sånt). Derfor har vi Gardermoen og Kyllingmarkene. I forbindelse med dette og tildelingen av kontrakter, stiller Staten krav til en viss setekapasitet og/eller antall avganger fra gitte plasser og innen gitte ruteområder. Det ville aldri vært mulig å opprettholde dagens rutetilbud bare ved hjelp av billettinntekter, og samtidig sikret ev viss standard på både selve operasjonen, utstyret, besetningene osv. Ved en 100% konkurransebasert struktur ville mange lokalsamfunn fått betraktelig dårligere rutetilbud og mest sannsynlig høyere billettepriser. Widerøe ville sagt morna' Jens til ulønnsomme ruter, og man ville fått et virvar av mer eller mindre seriøse aktører, en sosial dumping av luftfartsansatte, og dårligere sikkerhet pga av dårligere utstyr og dårligere opplæring.

Et annet innlegg tidligere her på tråden ramser opp noen hendelser som WF har hatt - de fleste for nokså lenge siden. Jeg vet ikke hva dette innlegget egentlig skulle vise, annet enn at man før i tiden hadde dårlig utstyr, en uheldig company culture, og at været fremdeles skaper mange utfordringer. Er det dette vi vil tilbake til da kanskje? I de seinere år har Widerøe jobbet knallhardt med å skape en god Company Culture, skaffe nytt utstyr, bedre kvaliteten på treningen, utvikle SOP-er, CRM-kurs, operative arbeidsutvalg, bedre HMS osv. Luftfartstilsynet har aldri hatt peiling på hva som skjer i norsk luftfart. De er kompetanseløse blindtarmer, og er mest opptatt av om du har signert medical-en og betalt gebyrene dine i tide. Derfor kunne selskap a-la XXXX (tenk på en figur i Rosa Panter-filmene og fyll inn et navn) operere tilnærmet uhindret i årevis. Vattnisser av rang, eller som min (meget) gamle navigasjonslærer kalte dem; såpekokere.
Men tilbake til lista: Den siste hendelsen på HFT viser hvor stor risiko det er forbundet med denne operasjonen. En Dash-8 på ganske mange tonn ble slengt i bakken uten at crewet kunne gjøre noe. Det var en ganske vanlig dag på HFT, og værsituasjonen tilsa ikke at noe uvanlig var i gjære.

Min personlige mening er for det første at vi ville hatt betraktelig flere hendelser hvis gud og hvermannsen fikk starte ruter på kryss og tvers på Vestlandet og i Nord-Norge, og for det andre at all den tid man på død og liv skal ha disse flyplassene åpne og utformet slik de faktisk er, må man akseptere at risikoen er vesentlig høyere enn "normale" plasser. Ulykker er uunngåelige i det lange løp. Dette er statistikk, og jeg er pragmatisk nok til å innse dette. **** happens when you party naked, og vi kan ikke lage en SOP som hindrer et polarlavtrykk fra å riste Finnmark i filler. Så forteller historien oss følgende: Jo dårligere økonomi - desto større sjanser tar man. Fact of life. Konkurranse for enhver pris?

Spørsmålet blir da; hvordan minimerer vi risikoen og sørger for at det går lengst mulig tid melom hver gang noe går galt? Ved å åpne slusene for alt og alle, eller ved å sørge for å ha en stabil og erfaren arbeidsstokk med nytt og skikkelig utstyr; en arbeidsgiver som har stått for utviklingen av SCAT-1 (Luftis satt som vanlig på rævva og krevde inn latterlig høye PPL-gebyrer i stedet for å gjøre noe fornuftig, mens WF bladde opp millionene, stilte crew og fly til disposisjon for prøveflyginger osv.), som har dual-GPS-basert P-RNAV og flyr GPS/FMS-approacher, som har performance-computere, som trener sine crew dobbelt så mye som de andre (flere dager i simmen per år), har egen navigasjons- og performanceavdeling med Pans-Ops-eksperter, før nevnte operative arbeidsutvalg osv. Jeg ser ikke helt hvor NOEX skal bidra i denne sammenheng.
De greiene Tunfisk snakker om borte i Canada er jo bare noen lokale helter med bomber jackets som har skrapet sammen til en utgammel Convair, DC-3 eller Beaver og surrer rundt med underbetalte time-samlere bak spakene, evt flyr deler for oljeselskapene som jo betaler gjennom nesa for dette. Til og med Air Canada Jazz, som er en del av et "ordentlig" selskap, har ufattelig dårlige vilkår. Jeg har fløyet med Jazz og snakket med noen av pilotene. Jeg har også fløyet med West Coast Air mellom Victoria-Vancouver, og de hadde heller ikke de helt grandiose levevilkårene. Billettprisene var forresten sammenlignbare med WFs Happy-billetter. WFs Norge-rundt-billett er forresten et unikt tilbud, muliggjort kun fordi de faktisk flyr Norge rundt.
Better, quicker, cheaper ble prøvd av NASA for ikke lenge siden. Det gikk ikke så bra. Vil man ha kvalitet - noe kortbanenettet krever fordi risikoen er såpass høy, da skal man ikke spare på kronene.
La oss nå si at NOEX fyrer igang ei rute "direkte" Oslo. Widerøe mister pax, og vil dermed bare øke prisen på anbudet neste gang. Eventuellt finner man ut at det ikke er grunnlag for mer enn 1 avgang per dag til Bodø. Hvem har da tapt på dette?
Men for all del - ei direkterute har og der kommer nok ikke til å rasere alt, bare man ikke slipper løst alt og lar det stå til.
Crossunder is offline  
Old 19th Mar 2010, 17:22
  #50 (permalink)  
 
Join Date: Mar 2010
Location: SCANDINAVIA
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
De fleste af os herinde er vel piloter, og det er sjovt at diskutere/snakke om alt muligt inden for flyvning. Men burde enhver tiltag ikke glæde enhver pilot? Jo, man er vel et eller andet sted bange for at det skal gå ens firma dårligere med mere konkurence, men sådan er luftfart(som så mange andre områder). Omvendt kan man glæde sig over flere arbejdspladser.

Måske har nogle selskaber mere erfaring med at flyve på de mindre pladser i Norge, men jeg tror bestemt ikke at selskaberne sætter liv og lemmer på spil. De har det der skal til. De har SOP, performance beregninger, piloter der er uddannet osv osv. Ellers fik de jo ikke lov. Piloter skal også følge reglerne med hensyn til flyveregler og procedure, og skulle kunne tage nogle gode beslutninger. Man skal starte et sted, og derfor er det vigtigt at kaptajnerne viser sig som gode eksempler og lærer fra sig, så en god og sikker kultur fastholdes. Det kan godt være at man i andre lande ikke "vil" have denne kultur, og at co-piloter skal holdes nede, men vi snakker om flyvning i Norge, og jeg kender ikke et eneste selskab der beflyver Norges mindre pladser, som ikke har denne kultur. DOT blev nævnt tidligere, men DOT i Røros har kun norske og danske piloter.

Alt i alt er jeg tilhænger af et nyt selskab, giv dem en chance. Det kan godt være jeg kører på et andet cykelhold, men jeg ønsker dem da klart held og lykke, og det kommer ikke til at gå ud over sikkerhedden.
what ever is offline  
Old 19th Mar 2010, 17:47
  #51 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2008
Location: Oslo
Posts: 56
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Reklame for DOT er sikkert relevant i denne tråden, selskaper med 1-2 fly har nødvendigvis behov for innleie til tider.

Hvilken fordel ligger i at danske piloter på Røros blir kontrollert og sjekket fra det østlige Europa?
Matriks is offline  
Old 19th Mar 2010, 18:23
  #52 (permalink)  
 
Join Date: Mar 2006
Location: another planet
Posts: 41
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Enig med tunfisk!
Grossunder-er det sagt at NOEX ikke vil ha performancecomputere, og at de kun vil ha minimal myndighetspålagt trening, det har jeg ikke lest noe sted. Jeg har heller ikke lest at de skal ha P2F og flyvere med dårlig erfaring. Det er nemlig ikke sånn at de eneste erfarne flyvere som kan fly en NDB approach i snestorm jobber i Widerøe, det med erfaring er nok litt opphypet blant WF-forguderne. I moderne luftfart med A/P, god trening, performancecomputere, simulatorer og ikke minst god "company culture" og en velskrevet SOP kan for mye erfaring fort bli en "liability".
Dash 8-100 er i motsetning til hva endel tror ikke ett moderne fly, vel det er det om du sammenligner det med twin-otter, F-27 og HS 748. Om du derimot sammenligner det med 42-500 er det ikke særlig nytt! Tror det er uproblematisk å ha dual gps og fmc i en-500.
Det er vel heller aldri sagt at de vil fly noen av anbudstrekningene, hva jeg leste var at de ville fly strekninger som i dag ikke er trafikkert, dvs åpne nye ruter. Nye ruter har blitt åpnet i hele europa de siste 10-15 årene, de rutene har åpnet opp tidligere ikke-eksisterende markeder.
Såklabert er ikke dette i WF's sin interresse siden de da muligens kan miste noen pax som frem til nå har måttet fly via-via med flybytte i Tromsø eller Bodø.

Nord-Norge fortjener ett altenativ og konkurranse til WF, veldig bra med ett lokalt initiativ. Lykke til
dire straits is offline  
Old 19th Mar 2010, 19:43
  #53 (permalink)  
 
Join Date: Apr 2001
Location: Scandinavia
Posts: 174
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Blabla. Dette opplegget har banana airlines written all over it, og kommer til å ende med grining. Hvis det noensinne kommer i lufta. Sann mine ord.
PropsAreForBoats is offline  
Old 19th Mar 2010, 19:50
  #54 (permalink)  
 
Join Date: Mar 2010
Location: Norway
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Anbudsruter er det reelle målet.

100 % av de som ev. vil fly skn-bnn-osl vil gjøre det i stedet for andre ruter som skn-boo-osl eller eve-osl, lite "tidligere ikke-eksisterende markeder" i Norge. Selv om mellomlandingen er ny så åpner det ikke et nytt marked.
ATPgutt is offline  
Old 19th Mar 2010, 22:34
  #55 (permalink)  

SkyGod
 
Join Date: Aug 2000
Location: Palm Coast, Florida, USA
Age: 67
Posts: 1,541
Likes: 0
Received 10 Likes on 1 Post
Godt sagt Mr. Crossunder.

Har ikke mye å legge til der og enig med stort sett alt.

Tviler på at det er behov for konkuranse mellom snøbygene på vidda, og skulle noen sette opp butikk med Franske plastikfly og ferske flygere som betaler for trening og halve lønningsposen, så må man bare si lykke til..

Om noen blir kvalm av slike lykkeønskninger får det bare stå til....
TowerDog is online now  
Old 19th Mar 2010, 22:38
  #56 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2005
Location: WTF? Which city is this?!
Posts: 39
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I moderne luftfart med A/P, god trening, performancecomputere, simulatorer og ikke minst god "company culture" og en velskrevet SOP kan for mye erfaring fort bli en "liability".
Vel... det med erfaring synes jeg er interessant. I alle andre "praktiske" yrker hvor man opererer "store" maskiner, bil/lastebil/båt/ferge/tog er jo erfaring gull verdt. Slik har det også vært i flybransjen. Men så har LCC plutselig funnet ut at erfaring er noe dritt? Det sikrer de hvertfall billig arbeidskraft i 6mnd av gangen inntil de tar inn noen nye som kan betale for sine 500 timer

A/P hjelper selvfølgelig på workloaden, men her bør man ha stick and rudder skills i orden. Du kan like det eller ei, men kortbanenettet er noe annet enn deg i din 737 på tur til OSL/LHR/CDG med A/P ned til 50fot, eller til du treffen bakken for den del. Tror ikke dette er noe de sier bare for å overbevise seg selv at de er "bedre" enn andre piloter.

Men for all del, jeg synes det er morro med nye selskaper, selv om jeg ikke ser helt den store fordelen med NOEX. Hva blir så mye bedre med å mellomlande i BNN enn BOO eller TOS? Det er under 5min raskere ifølge tidtabellen å fly SKG-BNN-OSL med ATR hele veien, enn WF SKG-BOO og SAS eller NAX direkte BOO-OSL.
Hva skal få kundene til å velge NOEX fremfor WF/SK/DY? Siden man ikke sparer særlig med tid, bør det være en del og hente på pris. Men hvordan skal de klare det med dobbel kabinbetjening, varm mat og Starbucks kaffe?
Jeg er spent på å se den oppskriften.

Forøvrig er det jo interessant å se a NOEX kjører samme linje som Kjos'ern, at de skal "redde" nord-norge fra den store stygge ulven, WF. Det morsomme er jo at de faktisk får sympati fra almuen som tror det skal bli sykt mye bedre.

Last edited by Blue06; 19th Mar 2010 at 23:09.
Blue06 is offline  
Old 20th Mar 2010, 09:50
  #57 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2009
Location: Earth
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Slik jeg forstår det så har Norwegian Express gått ut og sagt at de skal ansette underbetalte uerfarne piloter? Eller er det bare en vill fantasi enkelte her har?
Jeg vil bare anta at disse folkene bak Norwegian Express som har 20 år i tung luftfart vet hvor skoen trykker??
Det er ikke tvil om at WF er ett meget bra selskap med unik erfaring og kompetanse, men det finnes også folk utenfor WF med god kunnskap om Nord-Norge på vinteren, f. eks Lufttransport...
Hvorfor overlevde ikke Color Air? De skulle konkurrere med SAS og Braathens, Norwegian slo til i rett tid. Nemlig da SAS ble alene på markedet.
Så jeg tror så lenge NOEX satser fornuftig, så har de livets rett.
Se bare på responsen og media oppmerksomheten de har fått allerede uten og være 100% sikker på at de kommer i lufta.

Widerøe og SCAT ja, en LAAS type GPS. Hvorfor vil ikke ICAO og spes Europa basere seg på GPS navigasjon? Jo fordi uncle sam ikke kan garantere tilgjengeligheten på GPS...
I USA kryr det av LPV-GPS approacher med minima helt ned til 100ft over CAT-I ILS minima nå, basert på WAAS. SCAT eksisterer nesten ikke...
WAAS løsningen er fremtiden, da den ikke krever en VHF stasjon på hver flyplass som korrigerer GPS nøyaktigheten.
Så det WF gjør i forhold til GPS approacher er ganske sært, det er nå min mening. Men at det er bra er jeg ikke tvil om, det minimerer CFIT risikoen betraktelig.
Hvorfor gjør WF det? Fordi det ikke finnes annen løsning på dette tidspunktet.

Ulykker ja, Hammerfest er spesiell grunnet problemer med turbulens under spesielle vindforhold.
Torghatten, stille inn feil inbound course og forlate høyden sin for tidlig er vel ikke noe som bare kan skje i Nord Norge? Namsås faller vel inn under samme kategorien?

Så lenge en ny operatør legger opp sin operasjon til sitt erfaringsnivå/lokal kunnskapsnivå og bygger seg opp etterhvert så tror jeg det kan gå meget bra
N777UA is offline  
Old 20th Mar 2010, 10:10
  #58 (permalink)  
 
Join Date: Mar 2010
Location: Norway
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Bør Luftfartstilsynet føre bedre "tilsyn" med hva ansatte gjør i arbeidstiden?
ATPgutt is offline  
Old 20th Mar 2010, 15:37
  #59 (permalink)  

SkyGod
 
Join Date: Aug 2000
Location: Palm Coast, Florida, USA
Age: 67
Posts: 1,541
Likes: 0
Received 10 Likes on 1 Post
Slik jeg forstår det så har Norwegian Express gått ut og sagt at de skal ansette underbetalte uerfarne piloter? Eller er det bare en vill fantasi enkelte her har?
Det ligger i luften:

Skal man starte nytt bolag med lave billettpriser OG bedre service så må driftskapittalen komme fra et eller annet sted. Alle nystartedede lavprisselskaper tilbyr lav (ere) lønn till mannskapene og det er gjerne ferske flygere og flyverterinner som tar disse jobbene med takk for å komme seg i lufta.

Skulle jeg være helt ute på jordet og NOEX tilbyr Industry Standard, dvs Widerøe lønninger så skal jeg spise hatten min...Tror dog den kan sove trygt.
TowerDog is online now  
Old 20th Mar 2010, 17:23
  #60 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2009
Location: Earth
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Nordmenn i Finncomm? Slik jeg forstår det så må vel mann kunne finsk for og jobbe i Finncomm? er vel ikke så mange nordmenn som er racere i finsk....
Hvis det er tilfelle så er det nok dårlige nyheter for de mange som leter jobb.

Er litt artig og se at hos noen så er misunnelsen større en seksualdriften, for min del så er seksualdriften størst...

Provokasjon er er verktøy som noen bruker i debatter, noen bruker skremsel som hersketeknikk, andre er gode og prate for seg og lar seg ikke lokke ut på tynn is.

Jeg tror at dårlige vilkår hos f.eks NOEX vil være en selvmotsigelse fordi at det vil skape gjennomtrekk, hindre erfaringsbygging +++

Widerøe ansetter jo folk med lavt antall timer, fordi de har erfarne folk som lærer de opp mens de flyr som styrmenn.
Widerøe er vel de best betalte commuter pilotene i hele verden? Og det er vel ikke uten grunn? Hvis de hadde holdt ett lavere lønnsnivå enn SAS/Norwegian = gjennomtrekk....
N777UA is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.