Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Norwegian Express. Nytt norsk selskap.

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Norwegian Express. Nytt norsk selskap.

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 5th Mar 2010, 16:06
  #1 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2010
Location: Norway
Posts: 63
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Norwegian Express. Nytt norsk selskap.

Ypper til «luftkrig» i Nord-Norge | www.nordlys.no


Play ball!!! : Hva mener dere?
Init-Refpage is offline  
Old 5th Mar 2010, 17:01
  #2 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2008
Location: Oslo
Posts: 56
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Styrelederen "håper de ikke blir forvekslet med Norwegian". Hahaha, dagens!


"Innrømmer navnelikhet

Styreleder Gøte Aspen i det nye, nordnorske flyselskapet ser navnelikheten.
– Jeg er enig i at navnene er like. Dette har vi diskutert i styret. Men vi mener vi må få bruke Norwegian-navnet. Vi har et helt forskjellig konsept enn Norwegian Air Shuttle, og vi håper ikke vi blir forvekslet med dem, sier Aspen. "
Matriks is offline  
Old 5th Mar 2010, 19:20
  #3 (permalink)  

SkyGod
 
Join Date: Aug 2000
Location: Palm Coast, Florida, USA
Age: 67
Posts: 1,542
Likes: 0
Received 10 Likes on 1 Post
Se der ja...Masse ledige stillinger for arbeidsledige flygere...

Siden de skal kutte prisene under Widerøe OG ha bedre service så må pengene komme fra en annen plass enn billetskranken..

Lurer på om det blir luselønn for mannskapet og betale for trening, mye penger å spare der..Gi betaling i form av løfter og aksjer isteden for klink?

Er dette selskapet en nyhet som ikke har vært kjent i flygermiljøet i Norge, eller er det gamle nyheter.....?
TowerDog is offline  
Old 5th Mar 2010, 20:05
  #4 (permalink)  
 
Join Date: May 2007
Location: MyPlace
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Finally something new on the norwegian domestic market!!!
Wallypower is offline  
Old 5th Mar 2010, 20:17
  #5 (permalink)  
 
Join Date: Mar 2010
Location: Norway
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Var vel ikke tilfeldig at WF kom med ny rute tilsvarende 50% av planen deres dagen før dette ble offentlig. Skagen-Oslo via Brønnøysund med ATR hele veien, 3 minutter kortere reisetid enn via Bodø med WF/SAS er ikke veldig revolusjonerende. Har gjort "ordentlige" Norwegian forbannet allerede, og vil leve totalt på nåde fra WF. En spinkel satsing i forhold til de ryktene som nådde meg via via fem høns etc... Hva skal de spare inn så mye på?
ATPgutt is offline  
Old 5th Mar 2010, 21:50
  #6 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2008
Location: oo
Posts: 140
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Endelig litt konkurranse til Widerøe !!!

Dette er positivt!!!

En gledens dag!!!
A10Warthog is offline  
Old 5th Mar 2010, 22:39
  #7 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Konkurranse er bra for alle. Men det kommer an på hvilket grunnlag man konkurrerer, og hvorfor noen klarer å tilby latterlig lave billettpriser. TD er inne på noe, men vi får vente og se til vi vet mer om betingelsene. Ser for meg at dette blir kjøp-deg-jobb på turboprop, kanksje med litt linetraining, og så er det 6 måneders kontrakter a la Skyways. Navnet har de halvveis rappa fra de andre som driver liknende, så det er ikke den store overraskelsen. Tipper kabinen blir det samme der også, dvs "lærlinger". Men så lenge ingen er kritiske til å stille spørsmålene så fortsetter dette.

Sparebanken Nord må ha bomma grovt med kalkulatoren sin hvis de tror at et flyselskap er tingen å investere i. I oppgangstider, tja kan hende, men i krisetider...

Bildet er av en ATR-72. Skal bli interessant å se denne prøve en takeoff ut ifra SKG med direkterute til OSL. Nok engang er det noen som kanskje ikke har bestått en performance exam... Og isingsforhold med ATR...? Skeptisk.

Alt skal visst settes bort til eksterne leverandører, dvs de har nada ansvar selv. Snag på Finnmarka? Da står man der uten infrastrukturen på plass. Eller kanskje man har med seg et par teknikere og noe reservedeler når man er ute på tur?

Helt ærlig så virker dette som en som har en rik onkel i en bankledelse og at begge er forbanna på WF av en eller annen grunn. Så har de sett litt på hvordan lowcost operatørene delvis gjør ting og prøvd å herme dette og oversette det til kortbane. Men for all del, vi får vente og se hva som blir realiteten. Det blir iallefall noen ledige stillinger hvis de får det til...
Guttn is offline  
Old 6th Mar 2010, 00:28
  #8 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2010
Location: Norway
Posts: 63
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
"Ser for meg at dette blir kjøp-deg-jobb på turboprop, kanksje med litt linetraining, og så er det 6 måneders kontrakter a la Skyways. Navnet har de halvveis rappa fra de andre som driver liknende, så det er ikke den store overraskelsen."

Jaja, det er ikke noe nytt her inne på forumet...
Det er visst nok av folk som er "bitter" for at det er noen som har valgt å ta flyverutdanningslånet litt lengre og betalt for ei rating som nå har gitt de som har satset en trygg og god jobb i et selakp i formidabel vekst..
Init-Refpage is offline  
Old 6th Mar 2010, 04:28
  #9 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: Northern Europe
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Habilitet???

Leste i et intervju at Aspen var i ferd med å avslutte sitt arbeidsforhold i Luftfartstilsynet. Er med andre ord Aspen fortsatt ansatt i Luftfartstilsynet??? Hvordan harmoniserer hans uttalelser vedrørende å etablere et flyselskap for å nedkjempe SAS/Widerøe med Luftfartstilsynets habilitet som forvaltningsorgan? Det er jo selvfølgelig helt i orden å starte et selskap, men som flygerinspektør på oppsigelse, er det vel regler som tilsier at man ikke fronter kommersielle interesser før ansettelsforholdet i Luftfartstilsynet er fullstendig terminert?
V1go is offline  
Old 6th Mar 2010, 12:56
  #10 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2005
Location: WTF? Which city is this?!
Posts: 39
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Se lengre enn nesetippen

Jaja, det er ikke noe nytt her inne på forumet...
Det er visst nok av folk som er "bitter" for at det er noen som har valgt å ta flyverutdanningslånet litt lengre og betalt for ei rating som nå har gitt de som har satset en trygg og god jobb i et selakp i formidabel vekst...
Blir så oppgitt over slike kommentarer, og det handler ikke om å være bitter. Man vil prøve å opprettholde sine betingelser man har jobbet hardt for. det gjelder jo alle yrker at man vil ha det så godt som mulig. Det er mye snakk om sosial dumping, men alle tror jo at piloter tjener 1mill i året så det jo ikke noe synd på oss Kanskje vi ikke fortjener noe bedre heller siden vi ødelegger yrket helt på egen hånd
Hvor er fornuften i å betale for å jobbe?

Det blir som å pisse i buksa for å holde varmen. JA du får sannsynligvis kjappere jobb, men så får du og dine kolleger svi for det i fremtiden gjennom dårlige betingelser.
Er du heldig kan du vel snart prostituere deg selv for å fly en A330 også eller spaceshuttle hos Virgin om noen år

Så...litt on topic;

For piloter/kabin så blir dette nok et "møkkaselskap" når det gjelder betingelser. De skal altså ha "dobbel kabinbetjening, varmmat og Starbucks kaffe " og alt dette til 40% lavere enn WF? Hvem skal betale morroa? Blir vel de ansatte det. Men det virker jo som finnes nok folk her inne som gjerne sponser sin egen arbeidsgiver med 200k
Blue06 is offline  
Old 6th Mar 2010, 13:27
  #11 (permalink)  

Aviator
 
Join Date: May 2001
Location: Norveg
Posts: 483
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Bra med konkurranse, men hvis dette er liv laga for en nykomling (noe jeg tviler sterkt på), kan det jo umulig være bra for kortbanenettet og de brukerne som er avhengige av dette? Meltveit Kleppa etterlyser flere aktører med lavere priser, og det viser jo hvor lite hun høna der skjønner av kortbaneoperasjonen. Totalbildet mangler fullstendig: Hvis WF mister inntekter fra regionalnettet og de kommersielle rutene til Norwegian Express eller noen andre, vil de jo bare måtte legge inn høyere priser på de andre rutene neste runde?! (De gode, kommersielle og regionale rutene finansierer nok de mindre gode rutene slik det er i dag...) Da har Kyllingmarkene tatt ett steg tilbake.
WF står for erfaring og sikkerhet. De har know how, utstyr, organisasjon og struktur som er uslåelig. M.Kleppa bør passe seg så hun ikke ender opp med å dele ut for mye til half-assed operators med null erfaring og kompetanse. Dette har man prøvd før, opptil flere ganger. Jeg vet sannelig ikke om jeg hadde turt å sitte på med en nyoppstartet DOT-lignende hobbyoperatør med underbetalte, underkvalifiserte og dårlig trente piloter i dårlig utstyr. For det er dette som kan komme til å skje. I tillegg finner man så ut at det faktisk ikke er godt nok belegg til at flere operatører skal klare seg økonomisk! Nykomlingen(e) kaster så inn håndkledet først pga null egenkapital, og så kommer WF inn med sin pris for å ta over. And I can love you one thing: Det blir ikke billig!
Så kan det jo faktisk hende at man presser WF til å senke prisene og i siste instans forverrer betingelsene for de ansatte. Dermed er det ikke lenger en attraktiv arbeidsgiver, folk sier opp, og man mister den stabile gruppen med erfarne folk. Hurra.
Crossunder is offline  
Old 6th Mar 2010, 21:50
  #12 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Crossunder; godt sagt! Det er flere ting mellom himml og jord som avgjør den endelige billettprisen. Vi husker for ikke altfor lenge siden at Katoair og Coastair fikk tildelt anbudsruter, og vi vet også hvordan det gikk. Det at operasjonen er ganske mer krevende mht stick and rudder og lokalkunnskap om værforhold (hva som skjer og når under hvilke forhold) gjør det enda mer nødvendig å holde treningen in-house fra første stund. Man er ansatt. Man får betalt. Og man går gradene. Og til slutt er man kaptein, og læringen fortsetter for en dag er aldri helt lik en annen. Derfor er det uheldig, enda mer enn bare den delen som går inn på sosial dumping, hvis (jeg sier hvis siden jeg ikke vet enda, men har mine anelser) også flytreningen til dette nye selskapet blir overlatt til den enkelte.

Blue06; godt sagt du også!

Blu Ray, nå ble jeg nysgjerrig! Hva er disse fantastiske betingelsene du snakker om? Meg bekjent så er dette noe som forandrer seg litt etter behov. Flott at alle nå får fast ansettelse - slik det burde være - men for under ett år siden var det 6 måneders kontrakter som gjaldt. Litt vanskelig å forholde seg til noe som stadig vekk forandrer seg, men det virker som om de er på rett spor mht fast ansettelser.

Har hørt mye rart angående bakgrunnen til denne ledergruppen deres (express sin), men hear-say er hear-say. Men om det stemmer at den ene er luftfartsinspektør som går ut og sier at de skal ta SK/WF så er det en uheldig måte å ordlegge seg på offentlig.
Guttn is offline  
Old 7th Mar 2010, 07:43
  #13 (permalink)  
 
Join Date: May 2007
Location: MyPlace
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
"Ifølge SAS/WF er operasjonene til WF 7 ganger så krevenede som SAS sine..."

Det är för att WF-piloter är 7 gånger sämre än SAS-piloter
Wallypower is offline  
Old 7th Mar 2010, 10:05
  #14 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2006
Location: who knows
Posts: 60
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hi all.
Is there any website of this company?

mange takk (hope it is correct )
Manilo72 is offline  
Old 7th Mar 2010, 10:09
  #15 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2009
Location: Mother earth
Posts: 32
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Blu Ray, nå ble jeg nysgjerrig! Hva er disse fantastiske betingelsene du snakker om? Meg bekjent så er dette noe som forandrer seg litt etter behov. Flott at alle nå får fast ansettelse - slik det burde være - men for under ett år siden var det 6 måneders kontrakter som gjaldt. Litt vanskelig å forholde seg til noe som stadig vekk forandrer seg, men det virker som om de er på rett spor mht fast ansettelser.
Før du skyter ned Blu Ray helt så sa han at DY tilbød en bra begynnerlønn og den er bedre en hva noen andre tilbyr i dagens marked. Så hva i svarte er det du forventer? DY konkurerer med både sas, ryr og delvis ezy og air berlin. Ryr og ezy har tatt bunnen ut av bøtta for hva de tilbyr sine nye piloter. Så det tatt i betraktning så er "pakka" til DY bra. De gir også kreditt for tidligere erfaring, noe som gjør at det er enklere å bytte jobb uten at en må starte med en stripe og helt på bunnen av stigen igjen rent lønnsmessig. Hadde det vært slik i flere selskaper ville det kanskje blitt større gjennomtrekk og det igjen ville vel ført til bedre vilkår for å beholde folk?

Avsporing fra tråden?
Ja.

Hvis konkuranse er bra så bør vel konkurenten få en sjanse før dommedagsprofetene kommer på banen
Dickcheesecake is offline  
Old 8th Mar 2010, 08:32
  #16 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2008
Location: usa
Posts: 5
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Ikke sjangs i hælvete. Jeg gir de maks ett år før de ruller in puppen. Konkurrere noe veldig på pris og samtidig dobble kabinbesettning osv. osv? Over-ambisiøse amatører som vil ut å "leke" Kjos. Bare glæm det!
airbatix is offline  
Old 8th Mar 2010, 09:26
  #17 (permalink)  
 
Join Date: Mar 2006
Location: another planet
Posts: 41
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Vet ikke helt hva jeg skal tro?
Tror markedet vil være åpent for litt service, sjæl vil jeg i disse lavkost-tider gladelig betale en hundrings eller to ekstra for litt service, ett ord som etterhvert har fått en litt vag mening i luftfart. Det er slettes ikke nødvendig og lønne kabinbesetning på WF/SK nivå men allikevel opprettholde en OK lønn for de to som skal benyttes på hver flyvning. I det store utlandet fløy/flyr VLM med to i kabinen på F50 og sånt legger kunder merke til, der ble det også brukt porselen og ekte bestikk.
Hva angår flyvere og erfaring, her skal man trå forsiktig. De fleste ulykker og hendelser i WF er vel resultat av "smart" lokalkjent besetning som mener deres kunnskap gjør dem kvalifisert til å ta sjanser, korriger meg om jeg tar feil. WF pilotene er ikke bedre enn andre piloter, de flyr bare daglig i ett annerledes scenario. Om man starter med en god SOP og virkelig sørger for å holde "cowboyene" borte så tror jeg at etthvert selskap er kapabel til å trafikkere oppe i nord hvor det er "så vanskelig og værhardt".
Tror selv nordlendingenes berømte tålmodighet vil få problemer med flyvninger på over to timer i en ATR, turbopropper er ikke noe særlig om det blir mer enn halvannen time uansett hvor komfy de er. Vil ikke dømme dette nord og ned, men velger å stille meg litt avventende til det.
Samtidig er jeg 100% enig i resonnementet om at WF trenger konkurranse og ser gjerne at dette lykkes, jeg ønsker "express" lykke til!
dire straits is offline  
Old 8th Mar 2010, 15:51
  #18 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2003
Location: Europe
Age: 49
Posts: 227
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Smakløst å trekke inn tragiske dødsulykker som har liten/ingen relevans i denne tråden.
BestGlide is offline  
Old 8th Mar 2010, 17:07
  #19 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2005
Location: WTF? Which city is this?!
Posts: 39
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Da er hjemmesiden oppe og går:

Norwegian Express

Ryktes forøvrig at DY truer med rettsak pga navnevalget

Last edited by Blue06; 8th Mar 2010 at 17:11. Reason: Added info
Blue06 is offline  
Old 8th Mar 2010, 17:30
  #20 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2010
Location: Norway
Posts: 63
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Ser bra ut den siden da :-)
Init-Refpage is offline  


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.