PDA

View Full Version : Billig timebygging uten CPL i Skandinavia/Europa i offshore friperioder.


VFR-Norway
24th Aug 2013, 09:30
Hei

Jeg har ca 150t PPL-A (tok PPL-A i Canada, nå konventert til Norsk), og er ute etter å bygge flere timer.
Nå er flysesongen på hell i Norge, og skal ta slepeutsjekk med tanke på høstleirer/kommende sesong.

Hvor kan jeg bygge timer på vintertid gratis? Slepeflyging/ fallskjermflyging / billige PPL-A timer? 150t er for lite for fallskjerm har jeg hørt.

Jeg jobber offshore, og har god mulighet til å sette av tid til å reise utenlands om nødvendlig.
CPL kommer senere (Class 2 medical JAR-FCL, Class 1 medical FAA)

Takk for hjelpen!

Init-Refpage
1st Sep 2013, 20:41
I fare for å fremstå som surmaget og negativ så må jeg spørre: Hvorfor i alle dager vil du slutte en jobb offshore, svi av nærmere en mill for å KANSKJE få en jobb som er halvparten så godt betalt med 1/4 del så mye fri som det du har nå??

Fly PPL og kos deg med det. Flyving er en fin hobby men en relativt dårlig jobb.

(Btw, jeg har fast jobb med pensjon, sykelønn, flyr B737 over hele Europa i Norwegian, men jeg er en utdøende rase.. Fremover er det kontraktsjobber som gjelder.. ):ugh::ugh:

Guttn
2nd Sep 2013, 08:41
Må si meg enig med Init her. Yrket er ikke å anbefale som inntektskilde. Samtidig må man skille mellom yrket pilot og rekreasjonsområdet flyging, for det å fly er jo fortsatt moro! Bransjen er (fortsatt) i fritt fall. Betingelser er hårreisende dårlig og tjenestetiden bare øker (se hva EASA koker sammen i disse dagene).

Men, jobber du offshore og har lønn mm derfra, i tillegg til en fin turnus, så kan det kanskje være mulig å få i pose og sekk (ha 2 jobber). But don't quit your dayjob just yet! Ikke ha det altfor travelt med disse timene, for markedet blir om mulig enda verre før det kanskje blir bedre. Hvorfor? Altfor mange ledige piloter med erfaring, altfor mange ledige uten erfaring som tar til takke med dritt i kompensasjon, en bransje som i større grad ikke tar folk med erfaring (for man kan komme (en situasjon der man må betale litt mer enn en halv peanøtt i lønn). Litt av en situasjon egentlig, og flyskolene reklamerer fortsatt med "et framtidig marked som kommer til å være desperate etter piloter", og det tror jeg er den største løgnen du noen gang kommer til å lese.

Som Init er også jeg utrolig privilegert og har gode ordninger og betingelser, og er en utdøende rase. Står på krava, men det er mer en situasjon der man prøver å klare seg fast til det man har fra før (i frykt for å miste det), for i dagens luftfart og konkurransesituasjon er man overhodet ikke i en posisjon til å kunne kreve noe som helst hvis man ønsker seg jobb.

Skjønner hva du vil, men skynd deg langsomt. Fint at du vil ha deg mer erfaring osv (det er sjeldent), hold på jobben din og følg med på markedet. Men spørsmålet ditt var egentlig hvor og hva du gjøre for å bygge timer. FAA har du jo, så USA er fortsatt aktuelt for timebygging. Planlegg turer fra kyst til kyst og tilbake igjen. Du blir da utsatt for all mulig type flyging og kommer til å lære mye!

VFR-Norway
21st Sep 2013, 20:42
Hei

Ja, har ikke tenkt å si opp jobben jeg har nå, men ser muligens at jeg har et gullkort på hånden som har en rotasjon som gir meg tid og mulighet til å ta videre flyutdanning.

Tenker å ta CPL (ATPL), IR og FI i Tsjekkia, det for å jobbe som instruktør i friperioder for å samle timer og erfaring (og kanskje ta en USA-tur).
Har PPL-A fra Canada (FAA) fortsatt gyldig.

Hvor kan man begynne å fly med ca 250t? Ben Air? Lufttransport? Andre selskaper?

Go helg!

VFR-Norway
21st Sep 2013, 21:11
Hei

Vil jo veldig gjerne ha pose i sekk.
Faller vel kanskje litt for mye for den om at pilotbehovet i fremtiden vil øke, men det å fly 737 frister lite, men widerøe og lufrtransport frister!!

Hvordan er mulighetene i Norge her for å få seg jobb (da regner jeg med det blir på innkalling/standy- ved behov) å fly for feks Ben Air og lignende ved ca 250t i loggboka?

Tenker på å ta CPL, IR og FI i Tsjekkia.

God helg
takk for svar!

kokesjokolade
12th Oct 2013, 15:50
Ta FI.. hør med lokale flyklubber om behovet for instruktører, er du heldig kan du binde deg til en flyklubb (instruere feks 300 timer for den flyklubben) mot at de sponser litt av instruktørbeviset.

Du får nok ingen jobb hos Ben Air, lufttransport eller andre selskaper i norge med 250 timer. Du bør ha minst 500, og helst oever 800 skal du bli kalt inn til prøver og intervju.

Du er såpass heldig at du kan fly så masse du vil friperiodene dine, så eg ville definitivt tatt FI. Eg kan ikkje tenke meg en bedre deltidsjobb enn det! :)

God helg!

MrSnuggles
5th Nov 2013, 16:06
För dej som vill få lite flygtid kan jag tänka mej att som passagerare stå för soppakostnader mellan ARN-KSD eller ännu hellre ESSA/ARN-ESKV. Tar ca 50min-1h enkel resa.

Alternativ till ARN är BMA eller i nödfall VST. För den äventyrlige funkar också ESKC. http://www.uppsalafk.com/segel/dokumentation/Sundbro_ESKC_version_nov09.jpg

Skicka PM.