PDA

View Full Version : Slavekontrakter i Ryanair.


Luftfart1
9th Apr 2013, 17:23
Parat saksøker nå Ryanair for å få slått fast at det er norsk arbeidsmiljølov som gjelder i Norge. To kabinansatte som har fått oppsigelse fra Ryanair velger nå å stå frem med sin historie. Jentene på 25 og 29 år har vært bosatt i Norge, og har hatt base på Rygge.

Paratluftfart6 - Parat Luftfart - Hjem (http://www.paratluftfart.com/default.aspx?m=31)

SAS-A321
9th Apr 2013, 20:33
It is good to see that someone is fighting Ryanair. :D
In Billund the airport staff turned their backs to the union, when it wanted to stop the handling of Ryanair, until the Ryanair staff got contracts living up to Danish conditions. :yuk:

Diper
11th Apr 2013, 06:26
Ryanair var på agendaen på NRK2 "Aktuelt" igår, 10 apr. Arbeidsforholdene i Ryanair har vært påpekt siden 2010! Hverken Luftfarttilsynet eller noen annen offentlig instans har vært på Rygge for å titte på forholdene.
Hvorfor?:ugh:

Albicilla
11th Apr 2013, 09:20
Det var på tide.


NRK TV - Aktuelt - 10.04.2013 (http://tv.nrk.no/serie/aktuelt-tv/nnfa50041013/10-04-2013)

LearJet.ax
11th Apr 2013, 19:33
As long as people accept to job under those contract terms nothing will change, sadly:rolleyes:

As O´leary said during the interview "we don´t force anyone to work for us", true if you don´t think its fair don´t apply:=

I will never work for or fly with Ryanair. But thats my call....

truckflyer
12th Apr 2013, 17:07
- Absurde og falske beskyldninger, sier O'Leary - Nyheter - Moss Avis (http://www.moss-avis.no/nyheter/absurde-og-falske-beskyldninger-sier-o-leary-1.7842711)

Desverre saa har MO mere rett en feil, dobbelt-moral!

Ingen tvang disse til aa skrive under paa kontrakt!

Guttn
12th Apr 2013, 18:41
Er ikke helt sikker på at det er legalt selv om 2 sider skriver under på en kontrakt. Man har fortsatt et regelverk å respektere. Dette er ikke noe man bare kan feie til side. Den ene parten er nok klar over dette, men presenterer allikevel en tvilsom kontrakt til motparten for å signere, og dermed oppnå enighet. Motparten, som gjerne er ung, ambisiøs, litt naiv, ikke mye jobberfaring og mer eller mindre på bar bakke aksepterer lettere en slik kontrakt.
Ingen tvang noen til å skrive under, men når man samtidig kjenner til en økende arbeidsledighet på kontinentet og man vet at mat og tak og klær er mer enn kjekt å ha, så skjønner man at folk sier ja til dette.
Men har man base i et land skal man forholde seg til det landets regeler. Det samme skal selskapet. Hvis dette ikke var tilfellet så er det bare for alle norske selskap å legge ned her hjemme og gjenoppstå i f.eks. Romania og ha arbeiderne sine værende i Norge mens de får rumenske arbeidsbetingelser og null rettigheter som andre i Norge har.

pelle123
12th Apr 2013, 18:44
Samtidig så investerer det norske oljefondet flere millioner på aksjer i Ryanair.

Oljefondet satser på utskjelte Ryanair - nyheter - Dagbladet.no (http://www.dagbladet.no/2013/04/11/nyheter/reiseliv/arbeidsliv/ryanair/debatt/26602780/)

Hurra for norsk dobbeltmoral...:ugh:

truckflyer
12th Apr 2013, 19:24
Vel norsk dobbelt-moral, var f.eks Statoil, som stengte et hovedkontor i Oslo, for aa flytte det til Latvia eller Estonia! (vet bare at en kamerat av meg mistet jobben, fordi Statoil kunne faa billigere ansatte for seg i utlandet)

Saken er at Ryanair er et irsk selskap, disse var ikke ansatt av Ryanair slik jeg forstaar det, de var leid inn via agentur!

Det er viktig aa forstaa akkurat hva man gjor, dersom et utenlandsk selskap ansetter deg, saa er dine rettigheter under det selskapets registrerte addresse, og lovverket i dette landet, og ikke nodvendigvis i det landet hvor du sover i senga di om kvelden.
Du er rett og slett innleid arbeidskraft! Og det er dette som norsk presse og fagforening holder hele tiden paa aa forvri, og gir folk feil opplysninger!

Kilo-club SNA
18th Apr 2013, 06:32
Visst har MOL rätt när han säger att han inte tvingade någon att skriva på kontraktet men det är helt irrelevant. Så kan man resonera när man skriver kontrakt mellan två jämlika parter (tex två företag) men lagen i de flesta länder är väldigt tydlig:
En arbetsgivare har ett ansvar för arbetstagaren och det är arbetsgivaren som är ansvarig för att kontrakt etc skrivs enligt lag och praxis.

Det är ingen som betvivlar att RYR kontrakt är tekniskt legala men det är ju just det som är poängen, som anställd känner man inte till alla detaljer och kan inte förväntas göra det heller. Därav arbetsmarknadslagar.

Att påstå att det är en jämn förhandling mellan en individuell 22(?) årig cabin crew och Europas mest juridiskt utrustade flygbolag blir lätt skrattretande.

Att skylla på de individer som skriver under ett kontrakt för att få jobb leder absolut ingenstans.