PDA

View Full Version : Pressemelding: Fare for streik i Norwegian fra onsdag.


Luftfart1
5th Oct 2012, 11:53
De kabinansatte i Norwegian, organisert i Parat, har i dag sendt varsel om plassfratredelse til Riksmekleren. Meklingsfristen utløper ved midnatt tirsdag 9. oktober. Dersom partene ikke kommer til enighet innen fristen, vil 836 kabinansatte være i streik fra onsdag morgen.
Leder i Norwegian Kabinforening (NK), Marit Lindén, forteller at de siden juni har forhandlet med ledelsen uten å få gjennomslag for noen av sine tariffkrav. – Vi krever akseptable arbeidstidsbetingelser, og mener arbeidstid på opptil 60 timer i uken og 22 timer per dag, slik som foreslått av EASA, er en for stor belastning. Vi krever også prosentvise lønnstillegg på linje med det pilotene og andre yrkesgrupper allerede har oppnådd i årets tariffoppgjør, sier Marit Lindén.

Likebehandling
Marit Lindén ønsker at Norwegian som flyselskap skal utvikle seg videre og bli større, både i Norge og andre steder selskapet ønsker å etablere seg.
– Vi som ansatte i Norwegian er innforstått med at norske lønninger og vilkår må være konkurransedyktige, og at norsk nivå ikke kan eksporteres til resten av Europa. Samtidig må vi kunne kreve at det legges til rette for et forsvarlig arbeidsmiljø, noe som forutsetter at Norwegian må tilby ansatte ryddige og ordnede arbeidsvilkår, sier lederen i kabinforeningen.

Norwegian Kabinforening mener selskapet må dekke fast behov for arbeidskraft med faste ansettelser.
– Vi reagerer på at ledelsen ikke vil tilby oss kabinansatte de samme grunnleggende rettigheter som andre ansatte i selskapet har fått. Regelen om fast ansettelse er nedfelt i arbeidsmiljøloven, men vi opplever at selskapet benytter alle muligheter for å unngå nettopp dette. Pilotene fikk en erklæring som sikrer faste ansettelser for fremtiden, den samme erklæringen må selvfølgelig også gjelde oss, sier Marit Lindén.

Fakta
Norwegian Kabinforening (NK) og Norwegian Air Shuttle ASA er innkalt til tvungen mekling hos Riksmekleren mandag 8. oktober og tirsdag 9. oktober. Dersom partene ikke blir enige, vil det bli iverksatt streik fra onsdag 10. oktober. Norwegian Kabinforening organiserer nær 1200 kabinansatte i Norwegian Air Shuttle ASA.

Paratluftfart6 - Parat Luftfart - Hjem (http://www.paratluftfart.com/Fullstory.aspx?m=31&amid=11278)