PDA

View Full Version : Advarer mot endring i Utlendingsloven for internasjonal flytrafikk .


Luftfart1
3rd Oct 2012, 08:29
Parat advarer regjeringen mot å endre utlendingsloven for internasjonal flytrafikk. Den endringen flyselskapet Norwegian har bedt om vil føre til at europeiske ansatte vil bli erstattet av ansatte på asiatiske lønns- og arbeidsvilkår, skriver Parat i et brev til Arbeidsministeren..
Parat har grunn til å tro at flyselskapet Norwegian har bedt regjeringen om å endre utlendingsloven, slik at de kan benytte ansatte fra land utenfor EU/EØS på norskregistrerte fly på interkontinentale flygninger. Parat organiserer mer enn 3500 ansatte i norsk luftfartsbransje.

-Vi har åpenbart stor interesse i saken. Jeg er derfor svært overrasket over at arbeidsdepartementet nekter oss innsyn i saken, sier Parats nestleder Vegard Einan.

Parat vil på det sterkeste advare mot, og protestere på en åpning i Utlendingsloven som gir flyselskapene mulighet til å bruke ansatte fra land utenfor EU/EØS på flygninger til og fra Norge.

- Vi frykter at en slik åpning i lovverket umiddelbart vil utkonkurrere alle europeiske arbeidstakere på all interkontinental flytrafikk, spesielt på rutene mellom Europa og Asia. Dette vil få konsekvenser for titusenvis av europeiske arbeidsplasser. Kabinansatte, som i all hovedsak er kvinner, vil bli rammet ekstra hardt. Det er umulig for norske og europeiske ansatte å konkurrere med lønnsnivået for asiatiske ansatte, sier Parats nestleder.

Denne saken er så alvorlig at Parat har sendt brev til våre fagforeningskolleger i andre land for å informere om situasjonen.

-Vi frykter at europeiske arbeidsplasser går tapt, og at ansatte på asiatiske lønns- og arbeidsvilkår vil overta arbeidsplassene våre. For et europeisk arbeidsmarked i krise vil dette få svært uheldige konsekvenser, sier Parats nestleder Vegard Einan.

Paratluftfart6 - Parat Luftfart - Hjem (http://www.paratluftfart.com/Fullstory.aspx?m=31&amid=11257)