PDA

View Full Version : Piloter og kabinansatte demonstrerer mot nye EU-regler.


Luftfart1
14th May 2012, 11:52
Piloter og kabinansatte demonstrerer i dag mot nye EU-regler som de mener truer flysikkerheten i Europa. En pilot kan, etter de nye reglene, være våken i inntil 22 timer fra beredskapsvakten startet og frem til siste landing.


Parat Luftfart stiller i dag med ti representanter foran bygningen til European Aviation Safety Agency (EASA) for å markere sin bekymring.

– Vi må vise at vi er opptatt av flysikkerheten og krever at fremtidige regler er basert på vitenskapelig og medisinsk kunnskap, ikke flyselskapenes kommersielle interesser, sier Oddbjørn Holsether, til daglig er pilot i Norwegian og Parat representant i Den europeiske transportarbeiderføderasjonen (ETF).


EASA ignorerer forskningsresultater

ETF viser til at tretthet blant piloter og kabinansatte bidrar til mellom 15 og 20 prosent av alle ulykker relatert til menneskelige feil innen luftfart. Konkret viser de til eksempler som Colgan Air ulykken i USA i 2009 og Air India ulykken i 2010.

– Det vi spør oss om er hvorfor EASA foreslår at vi skal fly 11 timer om natten når forskere anbefaler å begrense dette til maksimalt 10 timer. På samme måte viser forskning at når arbeidstiden utvides til mer enn 13 timer øker feilene med hele 550 prosent. Vi spør oss om EASA-medlemmene tror de har bedre kunnskap, om medisinsk og vitenskapelig forskning, enn hva de tre forskningsrapportene de selv har bestilt faktisk viser, sier Oddbjørn Holsether.

Paratluftfart6 - Parat Luftfart - Hjem (http://www.paratluftfart.com/default.aspx?m=31)
:D:D