PDA

View Full Version : Skattegranskingen: En seier for seriøse arbeidsforhold for piloter


Luftfart1
30th Apr 2012, 15:56
Skatteetaten og Samferdselsdepartementet vil nå se nærmere på arbeidsforholdene til innleide piloter. Det er spesielt de såkalte «kontraktspilotene» som etablerer seg som selvstendig næringsdrivende som vil bli undersøkt.

Allerede høsten 2010 satt Parat søkelyset på saken. Vi mener at dette er konstruksjoner som er laget både for å slippe og betale skatter og avgifter, og for å slippe og gi de som jobber de rettighetene de ville hatt som arbeidstakere, sier Parats nestleder Vegard Einan.

Parat, som er den største arbeidstakerorganisasjonen for flygende personell i Norge, er bekymret over utviklingen. Det kan se ut som om Ryanair, som har vært først ute med denne type kontrakter, har laget en modell som andre nå tar etter.
-Fast ansettelse må være hovedregelen også for flygende personell, sier Vegard Einan.:D:D

Dovregubben
1st May 2012, 09:31
Det var ikke en dag for tidlig! :ugh:

jackx123
1st May 2012, 16:14
the alternative is to move operations outside norway. See wizzair with 8 bases around europe.

With SAS becoming a skeleton airline, after having sold off all its assets, with remaining old flying junk while e.g. whizz, norwegian flies modern equipment.

8ah
1st May 2012, 16:59
:ugh:

Jack, my 2 cent's .......

Earlybird.
2nd May 2012, 16:58
well... huhum.. not long ago VG wrote an article, after Kjos said SAS was flying junk, stating that actually Norwegians fleet had an older average age...

Funkstar_deluxe
2nd May 2012, 18:26
Seier? La oss smake litt på ordlyden i dette...

"Allerede høsten 2010 satt Parat søkelyset på saken. Vi mener at dette er konstruksjoner som er laget både for å slippe og betale skatter og avgifter, og for å slippe og gi de som jobber de rettighetene de ville hatt som arbeidstakere, sier Parats nestleder Vegard Einan."

Parat rettet søkelyset mot organisasjonenes praksis.

"Skatteetaten og Samferdselsdepartementet vil nå se nærmere på arbeidsforholdene til innleide piloter. Det er spesielt de såkalte «kontraktspilotene» som etablerer seg som selvstendig næringsdrivende som vil bli undersøkt."

Hmm, så søkelyset rettes mot den innleide... Er det ingen som ser tegninga? La meg hinte: Skatteetaten skal bare HA PENGENE SINE

Guttn
2nd May 2012, 18:54
Skatteetaten vil nok ha det de har krav på. Men hva vil da Samferdselsdepartementet ha ut av dette? Man ser jo hva som har skjedd i skipsfart, og hva som er i ferd med å bli standard langs veiene. Kanskje man vil prøve å forhindre dette på et eller annet vis? Før pilotene sier nok er nok og setter seg ikke inn i cockpit igjen før ting er på stell?

semmern
2nd May 2012, 23:03
Det kan virke som om det er pilotene man er ute etter her ja, men hva med arbeidsgiveravgiften som Kjosern slipper å betale for de som ikke er ansatt i gamle Noreg? Kan jo hende det er dette man vil til livs også..

jackx123
3rd May 2012, 07:07
http://gfx.svd-cdn.se/multimedia/dynamic/00926/sas_926333c.jpg

tractorpuller
3rd May 2012, 09:34
Yes, beautiful machine.