PDA

View Full Version : Beskatning af Danskere!


Good ROC
10th Sep 2001, 22:42
Jeg er ansat i Dansk luftfartsselskab, udstationeret uden for scandinavien. Min forhenværende kommune i DK mener at selv om jeg godt nok bor og arbejder uden for DK skal jeg alligevel plukkes for Dansk skat, da jeg arbejder ombord på dansk registrerede fly. Jeg ved at der er andre i samme situation som jeg og jeg vil være yderst taknemlig for info om dette emne.

På forhånd tak.

KADS
11th Sep 2001, 12:46
I'm sorry to swerve slighty off the subject but there is an interesting topic being discussed on the Flightcrew web forum about taxation. http://www.flightcrew.dk/cgi-local/ubb/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=000035 .
Since my danish isn't up to speed anymore, I was hoping to perhaps be able to transfer some of the contents of the discussion over here. Anyone out there who has actually performed a "tax move"? The most interesting I have heard so far is the rumoured possibility to live in France (ie Nice ;)) and pay a substanially lower tax. Does anyone know anyone who's does this, moreover is this valid for Swedes with a CPH base?

TheDrop
14th Sep 2001, 10:48
Det er afgørende hvor meget dit selskab flyver i Danmark. På en formular fra sikringsstyrelsen skal man angive hvor stor en del af tiden man er i DK. For mit vedkommende er det statistisk omkring 1 %, som selvfølgelig er acceptabelt. Jeg ved ikke hvor grænsen går, men hvis du flyver Dansk indenrigs, så skal du nok ikke regne med at den går.

Det bedste er at spørge alle andre skattemyndigheder end de danske - nu ved jeg jo ikke hvilket land du bor i, men i Sverige har de meget mere check på det. Prøv at se http://www.oresunddirekt.com/ - der er en masse gode links.

Der findes en lov om det, jeg kan ikke huske hvor, men noget der undtager stewardesser, piloter, søfolk med mere.

Good ROC
14th Sep 2001, 22:37
Tak for jeres svar. Min situation: bor i England og flyver sjældent til Danmark og aldrig indenrigs i Danmark. Jeg fandt nogle vejledninger på :mad: told&skat´s :mad: hjemmeside. Måske er der andre der kan få glæde af det her også. web page (http://www.erhverv.toldskat.dk/display.asp?mode=2&o_id=105240)
Hele problemet opstår når man arbejder for en dansk arbejdsgiver. Men som jeg læser det, er der størst sansynlighed for at man kan bruge §33A, eller i det mindste kun blive begrænset beskattet. :cool: