PDA

View Full Version : SK+BU


DoctorA300
21st May 2001, 18:03
SAS köper BU for 35 nkr pr aktie.
Ja ja så er det bare Malmö aviation som er et helt uafhängigt flyselskab i scandinavien.
synd.
DOC

SlowAndSilly
21st May 2001, 20:27
Ja...

Dette er en trist dag for luftfarten i Norge. Men regjeringen får det som den vil. På tre år har de nesten utryddet kommersiell GA trafikk, og nå blir det monopol hos de store gutta. Heia Norge som fortsetter å rive ned infrastruktur!!!




[This message has been edited by SlowAndSilly (edited 21 May 2001).]

dick badcock
22nd May 2001, 00:56
Ja, og SAS faar det selvfoelgelig som de vil: De setter inn flyene paa de minst loensomme rutene, tar alle pengene, men unngaar aa inkludere BU ansatte som SAS ansatte (som de har gjort med JZ, WF, KF, DM og QI) Gotta' love it!

SlowAndSilly
22nd May 2001, 15:25
Har noen ringt Mr Burns AKA Fred Olsen og spurt om han vil være så vennlig å kjøpe restene av BU. Fred Olsen var nemlig et koselig lite flyselskap som gjorde det bra for noen år siden!

Hvis noen har nummeret hans kan jeg godt ringe jeg!

:)

Flare armed
22nd May 2001, 17:18
Mon ikke Maersk Air A/S bliver næste køb ? Så har SAS også momopol i Danmark ! Det ville være godt for MA ansatte , men skidt for den frie konkurrence !!!

cfm56-3
25th May 2001, 22:50
Hej Flare Armed,
Så bliver vi jo kollegaer igen. Så bliver det jo spændende om de laver en Linieflyg konstellation igen eller om i kommer i bunden af listen!!! Håber i har det godt i Maersk!!!!!!!

ps: Nyd natturene!!!!!!
mvh cfm

OffCourse
2nd Jun 2001, 08:23
NSF og BSF har visstnok hatt et møte for, om mulig, å være litt i forkant i en kommende debatt om full sammenslåing av ansiennitetslister for SAS og BRA piloter.

Flere modeller for sammenslåing ble prøvet ut.

Om BRA pilotene beholder full ansiennitet, og listene bare blir "flettet" sammen, vil ca. 100 BRA FC bli downgraded til FP. Dette kun på grunn av at det tar kortere tid å bli FC i BRA enn SAS. Tilsvarende vil da ca. 100 SAS FP få en tidligere FC-utsjekk.

Om man velger "Linjeflyg-modellen", hvor BRA-pilotene mister 3 års ansiennitet, vil ca. 70 BRA FC beholde sine stillinger, og 130-140 FC miste plassene. - Igjen vil tilsvarende antall SAS FP bli oppgradert til FC.

Disse beregningene er kun basert på "åpne medier" dvs. SAS' og BRAs respektive ansiennitetslister.

Mange SAS piloter er av den oppfatning at man må gjøre alt for å slippe en ny Linjeflyg-situasjon. Problemet er bare hvordan.

Mange er av den formening at man slipper problemene ved å flette sammen listene med full ansiennitet, med evt. biddingssperre for BRA-piloter i X antall år. Dette vil nok neppe bli akseptert av tidligere Linjeflyg piloter i SAS.

Andre mener at løsningen på problemet er å sette alle BSF piloter nederst på listen. Så slipper man bitre forhandlinger som i Linjeflyg-tilfellet.

Det er duket for en het debatt fremover.

Hung start
2nd Jun 2001, 13:50
Og hvad skulle grunden være til at man skulle slå de to selskaber sammen??
Jeg tror bare at man vil bruge BU, som man bruger Air Bothnia, altså seperate selskaber, seperate sen. lister, seperate arbejdsforhold.
Så vil BU flyve norsk indenrigs (for det meste), og frigøre en masse SAS fly til Europa.

KADS
2nd Jun 2001, 14:14
Man får ju verkligen hoppas att de låter BU flyga vidare som enskilt företag, med enskild senioritets lista! Efter alla motsättningar som var med Linjeflyg så borde de ju lärt sig. Eller se på hur det gick när MalmöAviation slogs ihop med Transwede (Braathens Sverige)och senioritetslistorna "saxades" ihop med anställningsdatum från båda bolagen; det var en otroligt demoraliserande process som fortfarande idag påverkar företagskulturen. Behåll BU som separat entitet, och som Hung säger, frigör SAS kärror på Europa trafik....

OffCourse
2nd Jun 2001, 18:10
Hva skulle være grunnen til at de IKKE skulle slås sammen? -Jeg mener fra en økonom sitt synspunkt? Administrasjon vil slås sammen, bakketjenester vil slås sammen, teknisk vil slås sammen - så sitter vi igjen med kabin og cockpit i to forskjellige selskaper.

Det kan nok gå en lang stund, men en slik selskapsdeling kan ikke vare evig.

Den store forskjellen mellom Linjeflyg, Air Botnia Widerøe og andre som SAS har en stor eierandel i på den ene siden, og Braathens på den andre siden, er at Braathens flyr SAMME FLY på de SAMME RUTENE som SAS.

I hvordan skal man klare å argumentere for å holde de to pilotgruppene delt når man flyr de samme passasjerene i de samme flyene på de samme rutene? Ikke minst i et lengre perspektiv: hvordan skal man klare å argumentere for at en pilot får nei på SAS-intervju og ja i Braathens eller vice versa, når man ender opp med å fly for det samme firma (konsernet) allikevel?

Og er det sikkert at det er ønskelig sett fra PILOTENES synsvinkel om Braathens beholdes som et eget selskap og omvandles til et "SAS Express"? SAS piloter er jo bekymret nok som det er når det gjelder konkurransen fra Air Botnia og trafikken som forsvinner dit - hva slags konkurrent kan ikke Braathens bli? Til og med innenfor eget konsern? Veien staket ut for å legge mer og mer trafikk over på det billigste alternativet, nemlig Braathens.

-frigjøre SAS fly europatrafikk? SAS er et sterkt merkenavn i Norge for passasjerene. Det vil neppe være lurt å ødelegge dette. Likeledes har de fleste norske SAS piloter en sterk følelse for det å fly i Norge generelt og Nord-Norge spesielt. "Mer europatrafikk" er ikke noe som klinger godt i ørene hos piloter på OSL-basen!

Derfor vil det nok falle mange tungt for brystet om SAS skulle overlate det meste av norsk innenriks til Braathens.

Det er for tidlig å trekke noen konklusjoner, fordi alle planer foreligger ikke. Men man kan like gjerne gjøre som BSF og NSF: diskutere disse tingene så de ikke kommer som julekvelden på kjerringa.

Hung start
2nd Jun 2001, 19:30
off course;

<font face="Verdana, Arial, Helvetica" size="2">frigjøre SAS fly europatrafikk? SAS er et sterkt merkenavn i Norge for passasjerene. Det vil neppe være lurt å ødelegge dette. Likeledes har de fleste norske SAS piloter en sterk følelse for det å fly i Norge generelt og Nord-Norge spesielt. "Mer europatrafikk" er ikke noe som klinger godt i ørene hos piloter på OSL-basen!</font>

Ligeså er vel Braathens et stærkt mærkenavn i Norge. Braathens er jo det NORSKE selskab. Jeg har altid haft den fornemmelse at nordmænd har stærkere følelser for BU, end for SAS, og forståeligt nok da.
Det kan godt være at mange er glade for at flyve norsk indenrigs, og specielt nord Norge, og du er måske een af disse. Men tro mig, der er rigtigt mange SAS piloter som gerne vil mere sydpå. Helt galt er det med CPH baserede 737 piloter, som næsten ikke laver andet end at flyve norsk indenrigs.
Men jeg tror nu ikke, og det håber jeg heller ikke at du tror, at NOGENSOMHELST i SAS vil se på, hvilke ruter piloterne synes er hyggeligst at flyve!!

Men det er altsammen detaljer. Rutenet og såvidere.
Lad os nu se hvad konkurrencestyrelsen siger.
Een ting er sikkert: Lad det for Guds skyld aldrig blive en gentagelse af Linjeflyg, Malmø Aviation/Transswede historierne.

SAS bestemmer hvad de vil gøre med BU, og BU ansatte i tilfælde af køb.
Men jeg vil, uanset dine og mine følelser, stadig have SAS mistænkt for, at gøre det billigste og mindst problemfyldte, nemlig at lade BU køre videre som en selvstændig enhed i koncernen, ala. Air Bothnia. En enhed, hvor man kan få fløjet pax. ind I sit rutenet, billigere end man selv kan gøre det. http://www.pprune.org/ubb/NonCGI/frown.gif
We´ll see!

Hung start
2nd Jun 2001, 20:01
<font face="Verdana, Arial, Helvetica" size="2">Andre mener at løsningen på problemet er å sette alle BSF piloter nederst på listen. Så slipper man bitre forhandlinger som i Linjeflyg-tilfellet.

Det er duket for en het debatt fremover.</font>

"Så slipper man for bitre forhandlinger!!"
Jeg tror ikke at du har helt ret. Man kan sige, at denne model ville være mest logisk, da SAS (måske)køber BU, og BU´s piloter alternativt ville stå HELT uden job, men prøv at spørge Braathens piloter, om de synes denne model ville være en god motivationsfaktor for dem. De ville blive endnu mere p***** off, end Linjeflygs piloter var, de fik trods alt noget ancennitet med over i SAS...

Det bliver, som du siger, en hed debat, hvis man overhovedet påtænker at inkorporere BU i SAS. Det er bare ikke således at medierne har refereret historien. Her siges det, at SAS vil beholde BU "i egne farver", da BU´s farver netop er en god mærkevare.

Du har ret i, at mange SAS piloter er meget bekymrede over at man bruger Air Bothnia, Cimber, Maersk etc. på ruter som SAS selv kunne operere. Air Bothnia var tidligere S340 operatør, pludselig flyver de rundt i SAS uniformer, med nye shiny (RJ85) fly i SAS bemaling......men til lavere løn, og laaangt dårligere vilkår.

Men at inkorporere hvert eneste selskab som SAS køber aktierne i, ind i SAS, er en håbløs løsning. Det har intet med samme flytyper og samme ruter at gøre. Det er praktiske problemer som fortiden har bevist kan skabe big trouble i firmaet.

Jeg håber at man kan blive enige, uden at nogen føler sig trådt på. Men det bliver svært i dit scenarie.

[This message has been edited by Hung start (edited 02 June 2001).]

Ex-REX
3rd Jun 2001, 01:35
Her er et utdrag fra pressemeldingen fra SAS..

Braathens består
Braathens vil bestå som eget varemerke og eget selskap med egen organisasjon. Arbeidsplasser i de to selskaper trygges, og eventuell overtallighet i selskapene vil bli søkt løst gjennom naturlig avgang, omplasseringer og omskolering. Både det innenlandske og internasjonale rutetilbudet vil bli styrket. Det norske luftfartssystemet sikres - med den betydning dette har for distriktene og det lokale næringsliv, arbeidsplasser og kompetanse.

Nick Figaretto
3rd Jun 2001, 16:38
I would imagine most BRA pilots would be most keen on "your" solution, Hung. And certainly it would be the best solution for the SAS pilots too.

But, OffCourse ( :)) these are relevant questions. :)

Nick.

------------------
"I have found that alcohol taken in sufficient quantity produces all the effects of drunkenness."
~ Oscar Wilde