Log in

View Full Version : billund lufthavn taber terræn!!!


cfm56-3
4th Feb 2002, 13:01
Så kan man læse i aviserne at Billund Lufthavn mister yderligere passergere!! Der er tale om en ganske stor tilbagegang!!! Men sådan er det måske når man genner betalende gæster væk med beskeden om "i er ikke velkommen i Billund Lufthavn da i ikke vil os noget godt" eller hvad??. .mvh cfm

PlusHundred
5th Feb 2002, 10:37
Den må du altså lige forklare lidt nærmere CFM56-3?

Aerosmith
6th Feb 2002, 01:07
Ja, DEN forklaring er vi vist mange, der ser frem til.

Flare armed
6th Feb 2002, 11:53
Helt ærligt cfm56-3, kan det være dig der har skræmt dem væk ? <img src="smile.gif" border="0"> eller dit nye firma måske ? Med deres besynderlige/forkvaklede måde at vise et at de nu er i "ægte" konkurrence med Maersk Air, i tiden efter mega bøden. Husk lige hvordan MA føjede og trak sig ud af CPH-ARN ruten. Kort tid efter får MA kniven i ryggen af dit nye firma, der starter CPH-BLL. <img src="eek.gif" border="0"> Den dag i dag forstår jeg stadig ikke motivet og begrundelsen, muligvis er jeg meget naiv. <img src="rolleyes.gif" border="0"> Det gør hele den danske presse forøvrigt heller ikke...

cfm56-3
6th Feb 2002, 12:43
ok. Det var nu ikke helt klart formuleret. Men jeg synes bare ikke krab jørgensen skal tage til hvilken selskab folk skal benytte ud af billund. Han taler helt klart imod SAS, og det synes jeg ikke er fair. Han burde som udbyder være neutral og lade folk vælge hvad er bedst for dem. . .Flare Armed: dette var IKKE et angreb på mit gamle selskab. Jeg kan kun anbefale MA på det bedste!!. .mvh cfm

Temp Hi
6th Feb 2002, 23:14
Øhhh, undskyld Flare Armed, men nu har du da vist osse fået de lyseblå briller på.... .Såvidt jeg husker, var det MA der kom til SK og bad om godt vejr - man var vist træt af at tabe +15 mio. kr,- om året på at beflyve CPH-ARN. Udover at man slap af med en rute, som gav et dundrende underskud, fik man gennem samarbejdet med SK adgang til et worldwide reservationssystem, Star Alliance, samt ikke mindst Eurobonus - og overtog "gamle" SK ruter til VCE, ATH, LIS, samtidig med at man fik et stort-set monopol på ad hoc-flyvninger på vegne af SAS - perioden fra samarbejdets indgåelse i efteråret 98 og frem til kartelsagens boble bristede i sommers, tror jeg ubestridt har været den mest fremgangsrige periode for MA nogensinde. At MA samtidig afviste, at indrette sine indenrigsflyvninger fra BLL til CPH på en sådan måde, at de passede ind i SK longhauloperation og endog gik på hugst i AAL efter SK udenrigspassagerer, gjorde det kun endnu sværere for os iden anden lejr, at se, at dette samarbejde ikke var temmelig ensidigt.. .Tro mig - jeg er ikke ude i noget felttog mod MA - jeg synes faktisk, det er et vældig fint selskab, men jeg synes ikke det er fair, at betragte SAS flyvninger mellem CPH og BLL som et dolkestød i ryggen på MA, that`s all.. .Hvad angår Hr. Crap Jørgensen´s (sorry, couldn´t resist :) ) udtalelser om, at SAS ikke vil passagererne i BLL noget godt, så vil jeg henvise til hvad jeg tidligere har skrevet i en tråd om samme emne: Hvad ville man sige til, hvis Hr. Boserup, direktøren i CPH, frarådede passagererne at rejse med BA, KLM eller Airfrance til deres hubs i hhv. LHR, AMS eller CDG med den begrundelse at disse luftfartsselskaber (og deres feederruter) ikke var gavnlige for lufthavnens udvikling, og nægtede disse selskaber retten til at reklamere for deres produkt ???? Så ville der dælme blive et rama-skrig og konspirations-teoretikere (vi har faktisk et par stykker her på forummet) ville utvivlsomt udnævne en større skandinavisk carrier som bagmand... <img src="rolleyes.gif" border="0"> . .Nå, så fik jeg luft....ha´ det godt og fly safe..

brgds

Ramrise
8th Feb 2002, 01:28
Der er vist ingen tvivl om at Hr. Crap J. har gjort i bukserne. Han udviser total mangel på forretningssans og almindelig pli. Han må TÆNKE hvad han vil, men han kan da holde hans mund, smile til kameraet, og give SAS samme service som MA.

Og hvor står det iøvrigt nævnt at BLL er MA's område? Der er vist ingen tvivl om at MA og BLL lufthavn er i seng sammen, og hvorfor skulle de ikke være det efter mange års udemærket samarbejde? Men, derfor skal man jo ikke forhindre andre i at drive forretning. Kan jeg ane lidt panik her????

. .Ramrise

Techman
8th Feb 2002, 20:31
I har ret. Alle er ude efter jer.

Zico
9th Feb 2002, 00:41
Det var lidt sølle. Var der ingen argumenter tilbage?

Aerosmith
9th Feb 2002, 12:51
Situationen er egentlig meget simpel:

1) Maersk Air sidder godt på Billund, mange udenrigspax til små 10 destinationer, hvilket forventes udbygget.. .2) Billund bygger ny dyr terminal. .3) Tiderne er ugunstige, mange penge bliver tabt. . .4) SAS åbner en ny indenrigsrute fra Billund parrallelt med Maersk, i håb om at kunne kapre et par jyske kunder.. .5) Maersk Air stopper den forventede udvidelse i Billund, og skærer måske også ned!. .6) Billund har nu kun en stor indenrigsrute til københavn, samt en ny, dyr men tom terminal.

Hvis jeg sad som lufthavnsdirektør, ville punkt 4)-6) ikke være noget, der fik mig til at danse rundt om Legoland af glæde. Vi ved alle at profit marginerne er utroligt små i luftfart. Det er som regel de sidste 1-2 sæder der betaler gildet. Hvis de selvsamme sæder flytter over CPH, ville det få en effekt på lufthavnen, som selv PPrune grædekonerne må kunne se.

Goldwang
9th Feb 2002, 14:45
Er det ikke bedre at feede til CPH og på den måde redde danske arbejdspladser indenfor luftfarten end at feede til FRA, AMS og andre ?

Techman
9th Feb 2002, 15:06
Begynd nu ikke igen Zico, ellers må Danny på overarbejde èn gang til.

Aerosmith
9th Feb 2002, 15:13
Jeg troede at vi havde udviklet os fra det planøkonomiske stade. Jeg snakker sgu ikke om national arbejdsmarkeds politik, men om lokal ditto. . .Hvis diskusionen går på at vi skal bortprioritere provinslufthavnene til fordel for hovedstaden (læs:SAS), så er vi jo bombet tilbage til de glade monopoldage. Det skal man vist både være jubelsocialist og halvoffentlig ansat for glæde sig over.

Zico
9th Feb 2002, 16:47
Det skal man vel heller ikke. Men alle der råber på fri konkurrence har nu fået det som de vil ha´ det. SAS, som mange af jer er rigtigt glade for at se få konkurrence, kaster sig ud i fri konkurrence med MA. Det kan Billunds chef så ikke lide, og beklager sig dybt uprofessionelt og ynkeligt over det til højre og venstre. Hvad skal man snart gøre for at I bliver tilfredse. Prøv at læs Temp Hi´s tænkte sammenligning een gang til.

Techman: Hva´ <img src="confused.gif" border="0"> Jeg prøvede bare at få dig til at se den røde tråd i denne tråd..nemlig at det ikke er SAS og SAS folk der whiner, men Billundchefen. Igen, specielt til dig, læs Temp Hi´s sammenligning igen igen igen!

Techman
9th Feb 2002, 17:24
Jeg ser ingen grund til at læse Temp Hi's "sammenligning" igen. For det er ingen sammenligning, men et kunstigt forsøg på argumentere imod Billund Lufthavns udtalelser.

Hvis man sammenligner rutestrukturen i BLL og CPH, er jo tydeligt at man ikke kan sammenligne de to lufthavne. Om en passager flyver til en europæisk eller en interkontinental destination, kan jo stort set være et fedt for CPH. Men om en passager flyver indenrigs eller udenrigs fra BLL gør jo en stor forskel for lufthavnen.

Selvom Billund Lufthavn, ligesom SAS, ikke er en privatejet virksomhed, skal den stadig drives som en virksomhed. Det betyder at den helst skal give et afkast til aktionærene, og som en hvilken som helst anden virksomhed, skal den også helst udvide.

Som enhver anden virksomhed, er der kunder hvis forretning man ikke ønsker, men som man ikke direkte kan afvise. Så prøver man at give dem et hint derom. Nogle gange mere diskret end andre.

Temp Hi
9th Feb 2002, 18:16
Der er sgu da lige så meget prestige for CPH i at have intercont. som der er for BLL i at have udenrigsafgange.... .Og for 17. gang efterhånden: der er ingen der er så naive at tro, at man kan få folk, der skal fra BLL til AMS, CDG, LGW eller BRU til at flyve via CPH bare for at komme til at flyve med SAS - især ikke når disse destinationer beflyves med et kvalitetsprodukt som MA direkte ud af BLL og ovenikøbet med Eurobonusoptjening ! MA og BLL´s ruter bør ikke være i fare pga. SAS´ indenrigsrute - det er som sagt primært de passagerer med intercont-cnx SAS er ude efter og når de er trukket fra på udenrigsruterne ud af BLL vil der formentlig stadig være nok tilbage til at berettige direkte-ruten ud af BLL, me thinks.

brgds

Edited for ikke at fornærme dem, der ikke kan se ironien, når man anvender et sprogbrug, der modsvarer den åndelige habitus i argumentationen i visse indlæg....

[ 10 February 2002: Message edited by: Temp Hi ]</p>

cimberly
9th Feb 2002, 20:33
Var i Billund den anden dag. Nu er der kommet udenrigsmonitor op nede ved hundehuset læs: SAS indtjeknings skranken, så passagererne kan se hvor de kan flyve direkte hen. Nu går op for folk hvis sekretær har bestilt deres billet, at de kan flyve direkte til frankfurt og hvor maersk ellers flyver istedet for at spilde tid over københavn.

Jeg forstår ikke at M.A. lukkede Milano-ruten. Jeg hørte at den altid var over booked på deres CRJ. Et klogt hoved skriver her at den fri konkurence skal overholdes og yep... gu skal den så derfor ønsker jeg Sterling alt held og lykke med deres nye rute mellem oslo og københavn. Når nu den er oppe og køre og de udvider deres rutenet i norden og forhåbentlig med sussces til andres monopolistiske guldæg er det spændende at høre hvilke argumenter vi skal møde her på pprune fra det scandinaviske hyleorkester

Zico
9th Feb 2002, 21:34
Herregud, er det nu også store slemme SAS´s skyld, at Cimberley Air ikke flyver på OSL og STO?. .Held og lykke til Sterling at de vil. Fint. Sådan skal det være. . .Men "monopolistisk guldæg", well guldæg måske, men hvornår indser I at monopolet er brudt, og konkurrencen givet fri for længe siden! Det ligger enhver frit at flyve hvor de vil.. .Jeg synes at det står lysende klart hvem hylekoret udgøres af her. Vi har blot påpeget BLL´s uprofessionelle håndtering af SAS´s forsøg på at skabe konkurrence. Nej, konkurrence er godt, men kun så længe at den kun er til ugunst for SAS.. .Jeez, typisk dansk.. .Så Techman mener det er helt OK, hvis denne historie gentager sig i CPH. Eller er det lige pludselig ikke OK, hvis nu det er til SAS fordel? Hvorfor er det lige at man ikke kan sammenligne? Hviler hele din argumentation virkelig på, at CPH ville være ligeglade om folk fløj med KLM til AMS og derfra til NYC, eller om folk fløj med SAS fra BLL til CPH og derfra til NYC...men at det er meget vigtigt for BLL at folk flyver direkte til AMS med MA og derfra med KLM til NYC, istedet for med SAS til CPH og derfra med SAS til NYC??. .Er det dit argumente for at BLL skal nægte lige vilkår for SAS, og for at BLL chefen skal stå og hyle på tv?? Og har du spurgt Niels Boserup om hans mening? <img src="wink.gif" border="0">

[ 09 February 2002: Message edited by: Zico ]</p>

Durango Kid
9th Feb 2002, 22:34
Jeg tror såmænd ikke BLL og CPH skal være så bange for fremtiden.

Når Ryan Air og EASY Jet starter op begge steder, de har jo begge proklameret at Norden er et target for dem i fremtiden, vil passager tallet stige igen.

Ryan Air har været i stand til at støve knap 100.000 pax op fra Esbjerg - så passagererne er der, de venter bare på de rigtige priser.

Næh, det må være de ansatte i bl.a. SAS, der skal være spændte på fremtiden. De selskaber som ikke kan omlægge deres produktion til Low Cost Operation, går en meget svær tid i møde.

Temp Hi
9th Feb 2002, 23:04
Du, Zico - jeg tror ikke at det er umagen værd - nogle af d´herrer er mest interesseret i at kaste med mudder.... .For nu lige at give det seriøse en sidste chance, så er feedertrafikken ind til CPH selvfølgelig ekstrem vigtig - CPH lever af at være transfer lufthavn. Hvis jeg ikke husker helt forkert så udgør passagerer i transit ca.60% af det totale passager-antal i CPH. For at understøtte og udbygge denne fordeling, er det selvfølgelig vigtigt for CPH at have et vist intercont.-udbud - derfor er det strengt taget ikke gavnligt for CPH, at f.eks. KLM henter passagerer ned til deres hub i AMS for at flyve longhaul - MEN DERFOR BEHANDLES KLM ALLIGEVEL ORDENTLIGT I CPH og det er jo netop det der er pointen her ! . .Durango - endelig en interessant post. Yes, lavprisselskaberne har gjort det fremragende, men tror du de vil betale lufthavnsafgifterne i f.eks. CPH ??? Turnaround-tider på 25 min er også en del af deres koncept - det bliver dælme svært at opnå i en lufthavn med trafik som i CPH. Sterling mellem CPH og OSL skal være meget velkomne - godt at se, at de tilsyneladende er ved at være med igen efter stort set at være blevet lagt på is af hele den danske charterbranche som straf for, at de tillod sig at beflyve ferie-destinationerne med rute-trafik. Og samtidig er jeg glad for, at det er et af de anstændige lavprisselskaber, vi har fået på banen her - med flyvning mellem CPH og OSL og ikke mellem Sdr.Havelåge og Udby, som en vis anden operatør ville have gjort for at finansiere ruten med lidt kommunale skattekroner...

Tag den...

Techman
9th Feb 2002, 23:05
Hvad der er typisk dansk, det er at råbe "Jantelov", når man ikke får sin vilje.

Som altid tror Zico, at det hele drejer som at "Jantelovs Danmark" er ude efter SAS.

Hvad det drejer sig om er, at en virksomhed har ret til selv at vælge hvem de ønsker som kunder. Og når loven forhindrer BLL i at afvise SAS, ja så bruger de samme muligheder som alle andre virksomheder har.

Det er da forøvrigt en fin service at give SAS' kunder, når man opsætter en monitor ved incheck.

Temp Hi
9th Feb 2002, 23:58
<img src="rolleyes.gif" border="0">

Zico
10th Feb 2002, 00:17
Nej, det tror jeg ikke Techman. Men jeg kan se at janteloven har fået rigtigt godt fat i nogle enkelte her.

[quote]Hvad det drejer sig om er, at en virksomhed har ret til selv at vælge hvem de ønsker som kunder. Og når loven forhindrer BLL i at afvise SAS, ja så bruger de samme muligheder som alle andre virksomheder har.<hr></blockquote>. .Øhmmm, er du klar over hvad det er for noget vrøvl du siger her?

Jeg tror at jeg vil følge Temp Hi´s råd!. .Det ser grumme ud til, at Techmans dybtliggende uvilje imod SAS forhindrer ham i at lukke øjnene op, og erkende at det altså ikke er alt dårligt her i livet der er SAS´s skyld. At SAS, uanset hvor nødigt han vil, har krav på samme behandling som andre i en lufthavn, de betaler trods alt de samme afgifter. Og at han stadig mangler at forklare, om historien gælder med omvendte fortegn, bare i en anden lufthavn.

Techman
10th Feb 2002, 05:33
Well Zico, atter udviser du en forbavsene evne til at læse ting som ikke er skrevet.

Som jeg skrev i en tidligere tråd, så drejer det sig ikke om SAS, men om hvemsomhelst der ønsker at fjerne kunder fra BLL, og underminere deres fremtidsplaner. Når boss Jørgen (den pæne) udtaler "Det er i vores og Danmarks interesse at vi understøtter CPH så meget som muligt" kan der vel næppe været megen tvivl om hvad målsætningen er. At han skulle have Danmarks nationale interesse i sinde, tvivler jeg nu meget på. Så kan i jo selv regne på hvem der er tilbage.. .Det er i allefald helt klart at Billunds og SAS' interesser ikke er sammenfaldne. Det har BLL så gjort SAS og omverdnen opmærksom på. . .Det er folk med SAS skrevet på slipsenålen, naturligvis utilfredse med. Men har de virkelig evnen til at se det hele lidt fra sidelinien?.. . . .Når konstruerede eksempler nu er så populære, hvad så med en bank eller et forsikringsselskab eller en hvilken somhelst anden virksomhed, der ønsker at slippe af med en uønsket kunde. Ja, de hæver enten forsikringspræmien eller gør de generelle vilkår utålelige for kunden. Eller også siger de direkte til kunden, at de helst ser at de finder et andet sted at gøre forretning.

Jeg har nu svaret på Temp Hi's konstruerede sammenligning. At du så vil brygge videre på den, det er da fint nok, men jeg har nu ikke noget nyt at tilføje.

Jeg tvivler på at SAS' mange arme forgrener sig så vidt, at de skulle være skyld i alt dårligt her i livet. Mon ikke du er lige tyndhudet nok?.

P.S. Det er muligt at jeg ser syner, men er den med janteloven ikke ved at være lidt tyndslidt?.

Durango Kid
10th Feb 2002, 06:05
Temp Hi - jeg skal ikke kunne sige om diverse low cost carriers synes det er sjovt at betale de store afgifter, ikke blot i CPH, men generelt i de større knudepunkter. Jeg kan blot konstatere at deres overall costs ligger lysår under hvad flagcarriers kan præstere. Så hvis Ryan eller EASY skal betale de samme afgifter som andre selskaber, hvis de vælger at benytte netop de store lufthavne, vil det ikke berøre deres konkurrenceevne sønderligt meget.

Som tidligere nævnt, mener jeg de store carriers bør være særdeles bekymrede for fremtiden - og dette gælder jo ikke kun SAS! Passagerer har nu opdaget hvor billigt man kan komme med flyet, ganske vist uden den store ekstra service og support, men statistikkerne og regnskaberne for Low Cost Carriers, kontra Flagcarriers behøver vistnok ikke yderligere kommentarer - de taler deres eget sprog, no matter what we say!

Daffy Duck747
10th Feb 2002, 13:49
Nogle her på forumet mener at det er iorden at BLL lufthavn forhindrer SAS i at hente passagerer i det jydske.... Aha, så er det altså også iorden at CPH giver Maersk Air den kolde skulder...?? Skal CPH begynde at parkere fly efter hvor meget de lægger i kassen i CPH. Fint, så kan de Lyseblå kaffekander parkere ad H-til, og SAS kan holde tættest på terminalen.

Sikke dog en gang ævl. At verdens situationen ikke falder ind med Billunds planer... tja, bare ærgeligt. Denne her lille flække i norden har slet ikke marked for flere lufthavne som flyver interkontinentalt. Af de få (alt er relativt)passagerer som er, kan jeg da udemærket forstå at SAS henter dem til København. BLL lufthavn har bare at diske op med ordentlig service uanset hvem de betjener. En lufthavn skal ikke blande sig i hvem de betjener.

Nick Figaretto
10th Feb 2002, 13:56
Durango Kid: Du har nok mye rett i dine betraktninger rundt det generelle kostnadsnivået hos Flag Carriers kontra Low-Cost Carriers. Men du bommer på et sentralt poeng: Flag-Carriers og Low-Cost Carriers tilbyr to forskjellige produkter.

Dette er kanskje ikke så lett å se, om man kun skal fra Billund til Amsterdam eller fra Oslo til London. Noe helt annet blir det om man skal eksempelvis skal fra Trondheim til Milano i en "Low-Cost Carrier - verden."

TRD-OSL (Torp) til 500kr er billig. OSL-FRA (Hahn) til 600kr er billig. FRA-MIL til 600 kr er billig. Returen er jo sånn sett like "billig"... Men er tur/retur Trondheim-Milano til 3700 kroner billig? -Og om man i tillegg legger inn connectiontider på 1 til 4 timer (Ja - hele konseptet med korte turnaroundtider innebærer at man ikke syr sammen rutenettet slik som Flag-Carriers gjør), er det verdt det man eventuelt måtte spare?

Svaret vil for svært mange være nei.

Low-Cost Carriers har kommet for å bli, og det er det ingen tvil om. Men disse carrierne gir passasjerene kun det de har betalt for - og ingen ting mer.

Det ligger enormt store kostnader hos Flag-Carriers i diverse avtaler og mekanismer som sikrer passasjerer - ja, hele Skandinavias, Europas og Verdens transportindustri et rutenett som sikrer kommunikasjon mellom de minste avkroker i verden, til en nogen lunde overkommelig pris.

Det ligger i dette systemets natur at det forekommer kryss-subsidiering: En billett OSL-CPH er forholdsvis dyr, i forhold til hva trafikkbelegget mellom Kirkenes og Aalborg tilsier at prisen for denne strekningen skulle ha vært.

Low-Cost Carriers har hatt en eventyrlig utvikling de siste årene, og det ser ikke ut til at det stopper her. Tiden vil vise hvordan fordelingen av trafikk vil bli mellom de to partene.

Men Flag-Carriers vil overleve i en eller annen form - rett og slett fordi det er marked for det.

Zico
10th Feb 2002, 15:17
Jeg retter denne post, da jeg kan se at det udvikler sig i samme sølle retning som tidligere tråde.. .For at skære igennem alt "crappet" så var intentionen med denne tråd vel at diskutere om lige vilkår skal gives til alle selskaber på de samme lufthavne.. .Der er åbentbart nogle som er tilhængere af den helt frie konkurrence, men også kun til en hvis grænse.. .Man må sige og tænke som man vil,(BLL chefen) men mener man det alvorligt med den frie konkurrence, må man give lige vilkår for alle. . .Det er som om at de der er de første til at beklage sig over at SAS på nogle ruter ikke har konkurrence (hvilket vel ikke kan være SAS´s skyld), samtidigt forsvarer, at når SAS så selv vil konkurrere og ikke kan få lige vilkår at konkurrere på, ja så er det helt OK.. .Altså, konkurrence er godt så længe det kun er SAS der bliver udsat for det.. .Jantelov, nej OK da. Så lad os kalde det dobbeltmoral.

[ 10 February 2002: Message edited by: Zico ]</p>

PED
10th Feb 2002, 16:01
Jesus christ, hvor er det dog trist at læse denne tråd. Mon ikke det kunne være en af grundene til at SAF blev lukket, for netop at undgå denne slags angreb på hinanden. . . [quote]Du kan selv være kunstig, kan du, æv bæv <hr></blockquote>. .hvad er da det for en gang 1.klasses sprog. Er det virkelig mentaliteten blandt danske airlinepiloter at de skal hakke på hinandens selskaber her hvor de kan være anonyme. Tag jer dog sammen!!

mvh.. .PED

Temp Hi
10th Feb 2002, 19:24
Happy now, PED ???

PED
10th Feb 2002, 21:29
Temp Hi,

Det var generalt sproget der bliver brugt i denne tråd, hvor jeg så lige faldt over dit ordvalg.. .Det undre mig bare at man ikke kan køre en ordentlig debat(selvom det er et anonymt forum).. . . .mvh. .PED <img src="wink.gif" border="0">

cimberly
11th Feb 2002, 02:41
Når tonen på dette forum kan udvikle sig i denne retning, glæder jeg mig næsten til at høre klagesangen når Sterling har nuppet alle kunderne mellem oslo og københavn og derefter oslo og arlanda eller københavn og arlanda. . .Direktøren for Ryan Air har meldt klart ud at de ønsker at sætte sig på 60-70% af det Svenske indnrigsmarked <img src="eek.gif" border="0"> men det er jo heller ikke SAS 's kunder de snupper. Det er jo et helt nyt marked med et helt nyt koncept og nogle helt nye kunder. Hvordan kan man i SAS forestille sig at nogen overhovedet gider at flyve med SAS til deres priser når de i løbet af få år kan flyve samme ruter for 500 s.kr. En SAS buissnes class ticket mellem københavn og Munchen koster 8000, D.kr. Mange ruter i Sverige er ligeså lange og hvis det er samme pris ville jeg nok vælge low cost carriers og så hygge mig i byen for 7500.kr bagefter. Hvad er det nu at man betaler for en retur mellem visby og arlanda med fokker 50 fra skyways som SAS ejer.? 3500s.kr for en tur på 25 minutter. WAKE UP BOYS. Drop bonusen til ledelsen. Spark Nicholas Fischer bagi. Rationaliser. og så se at komme videre før det er for sent istedet for at sidde og brokke jer over at det er uretfærdigt at i ikke må angribe alt og alle på de områder i ikke har formået at lave overskud. Læs. de ruter i har vidregivet til M.A. og Q.I. fordi det var bedre at have kontrol med tingene og kunne bruge jeres bonussystem istedet at blive angrebet ude fra af alle andre. . .I kan mene hvad i vil om Jørgen krab men han er foretningsmand som alle andre og han har fået medhold fra konkurencestyrelsen i det han har gjort. Alle konkurerer ikke på lige vilkår og det ved i udemærket godt. Hvis selvsamme konkurence styrelse gik ind og forhindrede jeres bonussystem kunne alle konkurere på lige vilkår og så skulle i bare se forandringer i branchen. Drop nu brokkeriet over de få gæster i evt ikke får med fra billund og så tag fat i de vigtige sager istedet <img src="wink.gif" border="0">

Jetavia
11th Feb 2002, 03:05
Now we are talking Maersk Air really has to go low frills to survive too ... or they will be gone in 3-5 years .. so Maersk buy Sterling and make it Europe's 3rd largest low frills airline with Scandinavian, UK and mainland Europe bases ..

Zico
11th Feb 2002, 03:12
Jamen dog,. .De første 26 linier kan jeg jo være helt enig i. Hvis nu Ryan Air...sådan vupti...sætter sig på 60% af det svenske indenrigsmarked (hvorfor så ikke også det danske, hvor er QI så), og absolut ingen gider flyve med SAS efter at Sterling har snuppet alle pax. på hovedstadstrianglen, jamen så vil jeg da nok tro at SAS inden det sker, vil ha´ reageret på konkurrencen.. .Men så længe ingen går ind og konkurrerer (HVOR ER DE HENNE), så er det jo som i alle brancher, man tager den maximale pris som man kan hive ud af pax. I hviner og hviner over SAS´s priser, men jeres egne selskaber går ikke ind og konkurrerer. Det er også bonussystemets skyld altsammen. Jamen så lav da et ligeså godt bonussystem.. .Eurobonus er blevet udnævnt til verdens bedste 5-6 år i træk. Hvorfor har ingen prøvet at lave noget der er bedre, hvis lige netop det, er skyld i manglende konkurrence og SAS´s ublu priser.. .Men vi er da glade for de pax. du flyver ind i vort system cimberly! <img src="smile.gif" border="0"> . .Rettet for snavefejl.

[ 10 February 2002: Message edited by: Zico ]</p>

Flip Flop Flyer
11th Feb 2002, 20:21
Gudfader for en gang barnerumpe lort der bliver lukket ud her. Det kan da ikke vaere saa svaert at forstaa ham BLL manden; han mister jo "prestige" udenrigs pax <img src="rolleyes.gif" border="0"> ... og det er jo ikke godt for hans libido. Men totalt set vil BLL jo ikke miste pax, de flyver bare til CPH og connecter istedet for FRA eller AMS. Og hvorfor goer de saa det ? Bonus miles, ikke andet ! Sidste gang SAS strejkede i CPH, men hvor bl.a. BA stadig floej, tog folk gudhjaelpe mig bilen eller toget til GOT for at flyve med SAS til LHR og dermed score deres miles.

Saa hvis BLL virkelig vil give CPH konkurrence, maa de have Maersk med paa vognen og faa dem til at indgaa bonus mile partnerskab med f.eks. KLM. Meningen med alle disse bonusmiles er jo at bruge dem paa noget "dyrt". Da Maersk ikke selv kan tilbyde eksotiske destinationer er de "tvunget" til at finde sig en partner. De valgte engang SAS, og dermed Star Alliancen, men hvis de vil konkurrer med dem boer de nok finde sig en anden sengekammerat der har et verdensomspendende net.

Aerosmith
11th Feb 2002, 23:23
Flip flop, du påstår at Billund ikke vil miste pax, da de alle vil flyve over CPH i stedet!?!. .At alle de blå udenrigsafgange sagtens kan nedlægges, hvorefter Legoland vil have EN stor fed rute til CPH? . .Mener du alvorligt, at det ikke har nogen betydning for antallet af arbejdspladser i Billund lufthavn?. .Mener du at underlaget for f.eks catering, cafeteria, toldfri, butikker, handling, salgskontorer, fuelsale, cleaning, biludlejning, rejsebureauer osv osv kan dækkes af EN indenrigsrute?. .Det er netop DET, som lufthavnschefen (ok, han får ikke guld i elegance) hentyder til. Sålænge han kan beskytte sine arbejdspladser, er han sikkert fløjtende ligeglad om Maersk er i samarbejde med SAS, LanChile eller NASA!. .Foriøvrigt mener jeg da at kunne huske SAS' passivitet, da han gav Ryanair en ikke ublidere behandling. Konkurrence er en sjov størrelse, ikke sandt?

Temp Hi
11th Feb 2002, 23:24
Inden du udnævner alle andre til at være barnerumper, 3F, bør du nok lige have lidt bedre styr på fakta - MA´s flyvninger fra BLL til FRA udføres netop i samarbejde med SAS og LH og dermed har passagererne mig bekendt adgang til bonusprogrammerne - så det er altså ikke nødvendigt at flyve via CPH for at få bonuspoint (ihvertfald ikke så længe det nuværende samarbejde består). Du skriver også, at man burde finde en partner med et verdensomspændende net <img src="confused.gif" border="0"> . .- nå, ja hvis ikke Star Alliance og deres, såvidt jeg husker, +800 destinationer rækker, så må du selvfølgelig meget pardon !. .Og hvis jeg ikke husker meget forkert så har MA allerede et samarbejde idag med KLM på ruten BLL-AMS....

brgds

[ 11 February 2002: Message edited by: Temp Hi ]</p>

Daffy Duck747
12th Feb 2002, 00:59
Man kan mene hvad man vil, men Zico har fat i noget. Alle bitcher over SAS. Men hvornår er der så en, som tager kampen op med store stygge SAS...??

Folks, så længe SAS er de eneste som flyver oversøisk fra Scandinavien, så kan der komme alle de 5 øres selskaber, som der kan være fly i luften. Folk vil stadig rejse med SAS, da de kan få deres bonus der. Hvornår sender Maersk nogle kaffekander over Atlanten, eller til fjernøsten???? <img src="tongue.gif" border="0">

cimberly
12th Feb 2002, 03:15
&gt;daffy747&gt; det gør de den dag der er penge i det :)

Aerosmith
12th Feb 2002, 04:07
Det ville nok også være nemmere, den dag SAS' monopolstilling i skandinavien blev fjernet fuldstændigt, men det er en helt anden historie.. .Fri konkurence er kun noget de naive tror eksisterer!

<a href="http://www.nordictravel.dk/art/art_d/nt0801.html" target="_blank">http://www.nordictravel.dk/art/art_d/nt0801.html</a>. .<a href="http://www.nordictravel.dk/art/art_d/nt0402.html" target="_blank">http://www.nordictravel.dk/art/art_d/nt0402.html</a>. .<a href="http://www.nordictravel.dk/art/art_d/121601.html" target="_blank">http://www.nordictravel.dk/art/art_d/121601.html</a>

Flip Flop Flyer
12th Feb 2002, 13:30
Aerosmith:

Jeg vil paastaa at det totale pax antal ikke vil aendre sig vaesentligt. Hvad enten de flyver via CPH eller AMS for at komme videre ud i verden vil de stadig starte fra BLL. Pax vil, efter min overbevisning, flyve indenrigs til CPH med SAS og connecte videre derfra med Star Alliance, hvis saa frem ifald DM begynder at lukke udenrigs ruter.

Temp Hi:

Meningen med mit indlaeg var, at hvis DM virkelig vil begynde at konkurrere med SAS kan de ikke haenge fast i Star Alliance og deres bonus program. DM kan ikke alene tilbyde et bonus program der er attraktivt. Hvis de vil konkurrere maa de derfor finde en anden alliance, f.eks. OneWorld eller Sky Team.

Jeg er selv Eurobonus medlem og planlaegger, saa vidt det er muligt og gerne med en lille omvej, alle mine firma rejser med SAS for at "score" bounsmiles. Jeg er paa vej til en "round the world" billet paa Business med Star Alliance. Mangler lige 25.000 miles saa er den hjemme. Biletten koster 275.000 miles, og man optjener paa en "standard" intra-europa rute 1200 miles paa C klasse. Saa der skal sateme flyes en del for at tjene de point.

Techman
12th Feb 2002, 15:31
Flip Flop, hvis BLL mister alle deres udenrigskunder vil de opleve en markant nedgang på passagerafgifterne. Jeg ved ikke hvad BLL opkræver per pax, men i CPH er der stor forkskel på indenrigs, transfer og udenrigspax prisen. En transfer pax koster kun selskaberne 50% af hvad en udenrigspax gør. Så jo flere point to point udenrigsruter en lufthavn kan få, jo flere penge er der i kassen. I den sammenhæng udgør transferpax, der jo for det meste er i forbindelse med interkontinental trafik, en måske ikke ubetydelig, så i allefald lille del af indtægten fra pax siden.

Flip Flop Flyer
12th Feb 2002, 20:14
Tech:

Tak for den oplysning, det er taget til efterretning. Men jeg skrev vist at BLL, efter min bedste overbevisning, ikke vil opleve en nedgang i det totale pax antal; nogle vil "blot" flyve indenrigs istedet for udenrigs. Udover at det, som du skriver, kan koste BLL penge er jeg bange for at det mest drejer sig om prestige. Med andre ord, der er mere prestige i udenrigs end indenrigs ruter. Derfor min hentydning til mandens libido.

Men nok om det, Danmark er altsaa ikke stor nok til at have 2 lufthavne med konkurrende ruter, efter min mening. Det er vel ogsaa derfor at "stor" lufthavns projektet ved Aarhus har lidt en stille doed ? Jeg vil saette en Euro paa, at DM enten pakker sig og falder til SAS patten uden de store svaerdslag, eller tilslutter sig en anden alliance hvis de vil konkurrere med SAS. Jeg tror mest paa den foerste og dermed kan BLL jo potentielt blive reduceret til en inderigslufthavn med ganske faa udenrigs ruter (hvor SAS ikke flyver ....) Saa kan vi jo faa en "kartelsag" mere og det har jo ogsaa sin charme :)

Justforkix
21st Feb 2002, 12:10
21.02.2002 . . SAS er så tilfreds med belægningen på sin rute mellem København og Billund, at selskabet planlægger at øge antallet af daglige returflyvninger fra fem til seks fra det kommende efterår. Ifølge SAS ligger belægningen på mere end 50%.. .SAS begyndte ruteflyvningen mellem Billund og København i Januar, og gik dermed i direkte konkurrence med Maersk Air, som hidtil har været alene på strækningen. Med SAS' entré blev det totale antal afgange fordoblet fra fem til ti hver vej, og SAS har åbent erklæret, at hensigten med ruten er at trække flere udlandsrejsende over København, og dermed ind på det skandinaviske selskabs eget internationale rutenet.. .(Jyllands-Posten Erhverv d. 21.02.2002)

apioca
22nd Feb 2002, 01:16
kan en loadfactor på ca 50 være økonomisk, når 80% af pax flyver videre udenlands uden at betale ekstra for benet til BLL?? me think not! <img src="confused.gif" border="0">