PDA

View Full Version : Changing the access point


Nightrider
14th Jul 2007, 13:43
Now this is something weird.
Was in a hotel and couldn't get the wireless to talk to my HP lifebook with XP pro latest update.
Called the concierge and a specialist came to look at it.
He clicked on the little computer icon with the wireless symbol (as it usually shows in the lower right corner of the screen)
He changed some settings and it worked.
So far so fine.
Now, these little computer icons, one for the cable network, one for the wireless, one for the modem, are gone.....lost in space.
I cannot retrieve any of them, means I cannot change the wireless network anymore.
Right click on taskbar, select properties, select customize, set the icons to show always did not help.
Start, settings, network connections opens a folder with 0
items.
The network troubleshooter says all is fine.
The service svchost.exe is called with parameters -k netsvcs
the system says file is missing
The file svchost.exe is in the drive-c:\windows\system32 folder where it belongs, I even replaced it with a friends file, same computer same operating system.
Anyone any idea????

ZH875
14th Jul 2007, 13:59
have you tried the wireless network setup wizard in Control Panel?.

Nightrider
14th Jul 2007, 14:13
yes, it finds all the components but does not create anything....

Connecting via cable is fine all the time and when going to the same hotel it loggs on to the wireless, without any problems. Obviously the setting is now that this is the preferred connection and it does not change this to any other wireless access point anymoe, even at home :sad:

BOAC
14th Jul 2007, 14:47
See if this (http://www.softwaretipsandtricks.com/forum/windows-xp/4800-network-connections-folder-empty-2.html) helps

Shame on me! Posted in a hurry- thanks Saab. Now corrected

ZH875
14th Jul 2007, 16:04
or This (http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/setup/default.mspx)

(the last link didn't work for me)

Nightrider
14th Jul 2007, 16:16
BOAC, tks, but the link does not work

Nightrider
14th Jul 2007, 16:23
ZH875 tks, when clicking on "how to install a network adapter" a new window appears, go to 4. and there is the problem, this window is blank on my computer, 0 items it says. I have Gigabite Ethernet Controller, an Intel Wireless 3945AGB Adapter and a 1394 adapter. All fine according to the Device Manager where I can see these devices, they connect perfectly to cable and wireless, but only to the wireless in this hotel.... nowhere else.

Saab Dastard
14th Jul 2007, 17:32
Here's (http://www.softwaretipsandtricks.com/forum/windows-xp/4800-network-connections-folder-empty-2.html) the link that BOAC tried to insert

Nightrider
14th Jul 2007, 18:19
Tks for this, after a busy afternoon, I followed all these advises, even my problem was mentioned there, still no success.

The network connections folder is empty, running the wizzard for a new connection provides the start screen and the push buttons are grey, no selection possible, even the cancel button is not available... had to close it via CTRL-ALT-DEL and the task manager.

42ongo
14th Jul 2007, 19:58
As you have XP would it be too obvious to say use the system restore to a date before the guy changed your wireless settings

Also take a note of the settings that work in the hotel (if you are going back there) before doing the above

Good luck

Nightrider
14th Jul 2007, 20:11
Good suggestion, did the rollback, did not help, was just a lot of work to re-install items, and about the settings, that is exactly the problem, no icons, no network connections in the folder, how to see them? If I could see them, I may be able to change them.

green granite
14th Jul 2007, 21:18
Try this. http://support.microsoft.com/kb/313242/en-us

and here http://support.microsoft.com/kb/870702/en-us


SEO by vBSEO 3.6.1