Log in

View Full Version : SASBraathens vs Norwegian


Fokker-Jock
22nd Jun 2004, 23:46
Nok en gang leser man i media om hvor stor og stygg ulven SASBraathens er som "dumper" prisene for å konkurrere ut Norwegian.

Konkurransen har presset prisene ned, og SASBraathens har kvittet seg med flere tusen medarbeidere for å oppnå sparetiltakene som beløper seg til milliarder av kroner.

Og når det "nøytrale" konkuransetilsynet ser at "statsbeskyttede" Norwegian trues av den store stygge ulven, ja da er de på pletten på et øyeblikk med bevissikring!

Om man kan klandre noen for prisdumping må det da være Norwegian. De har i løpet av sine eksistensår til dags dato ikke klart å produsere et eneste årsresultat med postive bunnlinje tall. Og når de ser at de ikke kan matche prisene til konkurrentene, så er det fordi konkurrentene har dumpet prisene for å ta knekken på dem ?!

At ikke folk begynner å gå lei!

Scando
23rd Jun 2004, 12:52
Hvordan kan du påstå noe sånt? Jeg synes KT gjør en glimrende jobb. Forsøket på å nekte SAS og Braathens å fly CAT II approaches inn til OSL siden Norwegian ikke var CAT II sertifisert, en et av mange glimrende tiltak fra KT side.

Har ikke Norwegian noen bunnlinje? Det har de vel, den er på 140m.

Ut på tur, aldri sur (http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=231925)

b200
23rd Jun 2004, 20:33
Helt enig med forrige innlegg. SAS gruppen har alt for lenge levd i lykkeland, på skattebetalernes regning. På tide at de får stå på egne ben. At konkurransetilsynet passer på i oppstartsfasen er nødvendig. SASBraathens har dumpet prisene på de strekker hvor de har konkurranse. Hvis det er så billig å drifte SAS nå, hvorfor settes ikke prisen ned på alle ruter?

Hvis Norwegian blir presset ut, så blir det monopol igjen, og vi må alle betale mer for å fly.

Måtte Norwegian overleve......

Bengt Engel
24th Jun 2004, 07:01
om man inte får göra CATII in till OSL, så kommer man inte ner särskilt ofta...

är ju dålig sikt mest hela tiden....

Go Norwegian!

pharmair
24th Jun 2004, 07:33
Det enkelte her på denne tråden ikke har skjønt, er at det slett ikke vil være noen fordel for SAS dersom Norwegian går konkurs.

Det vil bare medføre at en annen, kanskje mer pengesterk aktør kommer inn, med påfølgende priskrig.

På den annen side er det naturlig at SAS vil konkurrere med Norwegian, og de store kostnadskuttene den siste tiden gjør oss i stand til nettopp det.

Når det gjelder kravet om å "stå på egne bein" passer utsagnet bedre for Norwegian enn SAS; Staten er kun en passiv og dårlig aksjeeier i SAS, mens derimot Norwegian har fått så mye hjelp av Viktor Normann og KT at det er kvalmende. Når skal de begynne å konkurrere på like vilkår?

Bjørn Kjos var et friskt pust til å begynne med, men nå framstår han mer og mer som en stor sytpeis.
Konkurranse er tydeligvis flott, så lenge den ikke rammer han selv.....

Sist, men ikke minst: SAS må tydeligvis gjøre ett eller annet rett for tiden, for nå har jo til og med MOL, sjefen i Europas største statssubsidierte selskap, Ryanair, begynt å syte om at SAS' priser er for lave....:ok:

Nick Figaretto
24th Jun 2004, 08:37
SASBraathens har dumpet prisene på de strekker hvor de har konkurranse. Hvis det er så billig å drifte SAS nå, hvorfor settes ikke prisen ned på alle ruter?

Følg med i timen!

SAS har satt ned alle prisene på alle strekninger, og ikke bare der hvor det er konkurranse med Norwegian.

- Og det spørs om ikke scando var ironisk, b200.

Hvis Norwegian blir presset ut blir det ikke monopol igjen. Det vet SAS, og derfor er kortnader under konstant overvåkning, og prisene settes lavt for å møte all konkurranse. Ikke bare fra Norwegian.

AngleAndAttack
24th Jun 2004, 09:40
Irony:

... a form of utterance that postulates a double audience, consisting of one party that hearing shall hear and shall not understand, and another party that, when more is meant than meets the ear, is aware of that more and of the outsider's incomprehension.

:)