Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

www.privatfly.no -vs- www.luftfartsskolen.no

Wikiposts
Search
Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

www.privatfly.no -vs- www.luftfartsskolen.no

Thread Tools
 
Search this Thread
 
Old 10th Jan 2010, 21:27
  #1 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: May 2008
Location: Norway
Age: 34
Posts: 18
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
www.privatfly.no -vs- www.luftfartsskolen.no

Heisann!

Jeg skal nå kjøpe teoribøkene til PPL-A og valget står mellom privatfly.no eller luftfartsskolen.no

Har sendt epost til begge, men jeg lurte også på hva folket her inne syntes.
Det jeg vet, er at hvis jeg velger teoriprogrammet til privatfly.no så sparer jeg rundt 3000 kr +-

Økonomien hos meg er ikke noe problem, så jeg kan godt punge ut litt ekstra hvis det jeg får er mye bedre enn det billigere alternativet. Bortsett fra at luftfartsskolen har ni bøker, mens privatfly.no har bare en. Hvilken store forskjeller er det mellom dem? Alt fra A til Å? Jeg vet at privatfly.no er ganske nye, så det gjør luftfartsskolen mer rutinerte. Men hva er det som gjør privatfly.no billigere? Hvilken har/hadde dere valgt og vil eventuelt anbefale meg?
anakwalajinn is offline  
Old 10th Jan 2010, 23:20
  #2 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2007
Location: Norway
Age: 39
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Personlig er jeg veldig fornøyd med opplegget til luftfartsskolen med snaut 20 timer intensiv klasseromsundervisning rett før eksamen. Det var effektivt og lærerikt og ga veldig god uttelling både på eksamen og også i ettertid!

Bøkene er også relativt grundige og dekker mye mer enn minstekravet, noe som kan være veldig greit hvis du skal gå videre til CPL. Du får en liten intro på mye som ikke har så mye med PPL å gjøre Irriterende skrivefeil er det endel av, men ikke så mange som gjør at innholdet er direkte feil

Lykke til med valget ditt, og happy flying
mvh. Ole Kristoffer
737-8JP is offline  
Old 11th Jan 2010, 21:17
  #3 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: May 2008
Location: Norway
Age: 34
Posts: 18
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Takker for svar!

Driver og ser på youtubevideoen til privatfly.no. Har du sett denne?

YouTube - Privatfly.no - nettskolen

Hvordan er luftfartsskolen sitt opplegg rundt dette?
anakwalajinn is offline  
Old 13th Jan 2010, 16:18
  #4 (permalink)  
Thread Starter
 
Join Date: May 2008
Location: Norway
Age: 34
Posts: 18
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Vet noen hvor mange sider bøkene til LFS er på til sammen?
anakwalajinn is offline  
Old 28th Jan 2010, 15:27
  #5 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2007
Location: Oslo, Norway
Posts: 50
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
www.privatfly.no -vs- www.luftfartsskolen.no

Hei, jeg har kjøpt bøkene fra begge to!

luftfartsskolen.no sitt matriale er flere i antall bøker, teksten er kraftigre og føles mer lettlest med ilustrasjoner som er mange flere og bedre. Jeg har brukt hele pakken til luftfartsskolen.no for skoling til PPL-A og er veldig fornøyd. Skrivefeil forekommer som det påpekes her i tråden, det er ikke bra når du leser de mest krevende fagene.

privatfly.no har bare en bok å forholde seg til på 416 sider som er veldig hendig og bra. Jeg har kjøp denne for å sjekke forskjellen på teorimatriellet og samtidig var tanken å skaffe meg en oppslagsbok lett tilgjengelig videre fremover. Nå har jeg denne i flybaggen. Prisen er på ca.100 USD og bare boka uten nettilgang osv kan kjøpes her: Pilot Training & Ground Studies - Electrocution's Aviation Books

Mitt personlige valg på mitt ståsted ved oppstart og skoling er bunken med bøker fra luftfartsskolen.no Føler privatfly.no sin bok er mer krevende å lese med mindre ilustrasjoner.

luftfartsskolen.no inneholder:
#
Flygeteori PPL
Gir deg innføring i aerodynamikkens prinsipper og fysiske lover som ligger til grunn for konstruksjon og oppbygging av et luftfartøy. Kurset tar for seg lufttrykk, motstand, løft, krefter på flyet, stabilitet, rorvirkninger og propellens aerodynamikk.
Ny utgave 2006

#
Fly- og motorlære PPL
Denne boken i Fly- og motorlære skal gi en innføring i de prinsipper som ligger til grunn for flyets oppbygging, fremdriftssystemer (motor og propell), komponenter og utstyr som er nødvendig for en sikker og trygg operasjon av e...

#
Meteorologi PPL
Meteorologi er samspillet mellom luftstrømmer, temperatur, trykk og luftfuktighet i atmosfæren. Sammen skaper dette vær og vind som alle flygere må ha gode kunnskaper om.
Ny utgave 2006.

#
Navigasjon PPL
Nå ditt reisemål! Planlegg flyruten din ved hjelp av kart og navigasjonshjelpemidler. I denne boken lærer å bruke disse tingene, samt å utarbeide og følge navigasjon- og reiseplaner. Boken gir deg også kunnskaper om ...

#
Lover og bestemmelser
Boken Lover og bestemmelser har som mål å gi leseren grundig og praktisk innsikt i hvordan lover, forskrifter og bestemmelser er med å regulere luftfarten til en trygg og velordnet aktivitet enten man har flyging som hobby eller yrke.
Ny utgave 2006

#
Flytelefoni
Motorflygere, mikroflygere, seilflygere, ballongførere, hang-og paragliderpiloter. Utdanningen til Flytelefonisertifikatet er den samme for alle kategoriene. Flytelefonisertifikatet består av et teoretisk pensum som boken dekker. I tillegg må du ...

#
Flymedisin
Denne boken er primært beregnet for privatflygere, yrkesflygere og øvrig personell tilknyttet luftfart, samt helsepersonell, men vil også være av interesse for flypassasjerer og andre interesserte.
Ny utgave 2006

#
Operasjonelle Prosedyrer PPL
Sikker Flying! - Utsagnet inneholder en rekke faktorer som du som flyr må ha best mulig kunnskap om. Denne boken har som mål å gi deg kunnskapene om emnene, så detaljert og grundig som overhode mulig. Operasjonelle prosedyrer inngår som et nytt fag i teorien til P...

#
Flypsykologi

Dokumentsamling for privatflygre

Lovsamling for privatflygere

Tidligere frigjorte eksamensoppgaver
dypen is offline  
Old 2nd Feb 2010, 03:37
  #6 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2006
Location: Norway/Oslo + Larnaca (formerly Riga)
Posts: 92
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Tro meg, *alt* er bedre enn Luftfartsskolen. Spesielt support/service i organisasjonen ...
TuckUnder77 is offline  
Old 2nd Feb 2010, 10:47
  #7 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2008
Location: Europe
Posts: 154
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Må dessverre si meg enig i det, Tuck. "Luftfartsskolen kundeservice" er en selvmotsigelse etter min erfaring. Det er temmelig trist når de på mange måter er forbundets egen skole. Jeg hadde med dem å gjøre til PPL-teorien. De gjør det fryktelig tydelig at de kun er opptatt av pengene. Da CPL ble aktuelt falt valget på konkurrenten – de skjulte ihvertfall sine økonomiske agendaer til kontrakten var signert og første millionen var inne på konto..
aloha1985 is offline  
Old 2nd Feb 2010, 21:01
  #8 (permalink)  
 
Join Date: Sep 2007
Location: Oslo, Norway
Posts: 50
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Min kontakt med luftfartsskolen.no har ikke vært ofte, de få gangene jeg har hatt kontakt har dette gått raskt og greit på mail. Tror jeg har hatt kontakt en gang på telefon. Mine nettbaserte besvarelser har også blitt rettet raskt og greit.
dypen is offline  
Old 10th Feb 2013, 21:41
  #9 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2013
Location: Norway
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Danger

Enig. Luftfartsskolen A/S er elendig på oppfølgningen av sine elever. Eneste jeg hørte ifra de i løpet av studietiden var en Giro med innbetaling til et kurs som startet 1-2 år senere. Når man klagede på noe sluttet de helt enkelt og ta telefonen . Studentorganisasjonen ANSA satte elevene i kontakt med advokater etter så stor misnøye ved skolen.

Rådet er følgende: Ikke betal inn noe som helst av penger til Luftfartsskolen. Om du vil avslutte / ikke begynne på kurset senere i utdanningen kan du se langt etter pengene. (Ofte finner du ut under utdannelsen at ATPL kurset er langt billigere andre plasser. 10% av pengene du legger igjen ved PEA går også rett i lommene til LFS )

Iaff ta forbehold om store prisjusteringer under utdanning om du velger LFS.

Om du kan. Ta utdanningen ved andre skoler. Kan navngi iaff over 20 missfornøyde elever.
PRamberg is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.