Go Back  PPRuNe Forums > PPRuNe Worldwide > Nordic Forum
Reload this Page >

Widerøe opptak

Nordic Forum It smells a bit of snow and ice and big hairy vikings chasing lusty maidens around after lots of mjød and loud partying. Forum languages are Svenska, Dansk, Norsk & English.

Widerøe opptak

Old 14th Mar 2011, 15:07
  #261 (permalink)  
 
Join Date: May 2010
Location: moon
Posts: 13
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
sikker på at du ikke har misforstått da cefey. Finnes en rekke virtuelle flyselskap innenfor MSFS, og der trenger man hverken å betale for TR eller intervju
-c206- is offline  
Old 14th Mar 2011, 19:12
  #262 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2009
Location: Mother earth
Posts: 32
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Cefey,
Håper for din skyld at jobbsøknadene dine inneholder LITT (men bare litt) mindre skrivefeil enn innleggene dine her. Får nesten litt lyst på kebab etter å ha lest dem
Dickcheesecake is offline  
Old 14th Mar 2011, 19:26
  #263 (permalink)  
 
Join Date: Mar 2008
Location: Norway
Posts: 11
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Artig diskusjon å følge dette her

Med så mange meninger så er det kanskje noen som vet litt om hva de ser etter på WF seleksjon/intervju?

Med det mener jeg omtrent som følger;
-Vil det være regnet som en fordel med erfaring på type? Vet de gir deg TR og kompani-trening uansett(?!)
-Og om man kan risikere å havne i bakleksa for vurdering til intervju dersom man evt har "for mange timer" ved innsending av søknad? (3-5000 timer TT) Eller om høyt timetall kun er pluss i boka?
-Samt om man kan søke flere ganger etter et eventuelt avslag?
-Dernest, vet noen hvor gode norskkunnskaper kreves? Å problemfritt kunne holde en samtale i gang, eller mer utfyllende med vurdering av vokabular/gramatikk?

cefey; jeg har fulgt litt med jeg også i dette uendelig deprimerende P2F arbeidsmarkedet, og det å ha Asia og Afrika som back-up plan akkurat nå uten TR og timer på type som utlending, tror jeg kan være littegranne optimistisk (med unntak av et visst caravan-kusk selskap i Indonesia da). Sjekk Maun tråden her på forumet, der er 40 mann som har lett og lett, men ingen som finner.
"Planning ahead" er forøvrig et begrep jeg begravde lenge før jeg var ferdig med PPL. Ikke går det for jobb-hunting, og utsatte steder kan man bare glemme det etterpå også Sååeh... vingespenn, jet og tonnasje kan bare være for min del, T&C og arbeidsmiljø er tvert imot noe å lete etter.
Linnje is offline  
Old 14th Mar 2011, 23:38
  #264 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2011
Location: Europe
Posts: 291
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Snakke ein halv time med eit par SAS pilota idag og dei meinte markedet var veldig bra på vei oppover. Innen 3 år, så vil det vere veldig gødt mulig å få seg jobb i b.a SAS og andre nordiske selskaper.
Så dei meinte ijaffall det var perfekt timing å bjynne på ATPL og evt prøve å bygge litt tid etter det.
Eg må sei, eg vert ganske glad for å høre det frå dei. Det er for så vidt det eg har skrevet her i løpet av det siste månad.

Meir info blir når det "skjer" noe, sorry guys, no can do right now.

Dickcheesecake
relaxe, skrive ej jobbsøkand, så veksla ikkje eg på norsk/engelsk samt bruke mange ord frå 2-3 ulike dialekter. Men for all del, du må kose deg med kebab, gødt det!


Om det er dårleg eller bra å ha Africa/Asia som back-up plan, for tiden vise.
Eg går ut i frå dei jobba som blir anonsert på nettet. Og det er mange av dei. Merka at required TT gjekk ned kun i løpet av siste månad, og dei trenge folk både med FAA og JAA.

At eg skaffa 3 intervjua før eg er ferdig utdanna var veldig mye flaks og like mye hard arbeid.
Kombinasjon av å sende forespørsla til noen selskaper samt kjenne folk = gr8 success!
cefey is offline  
Old 14th Mar 2011, 23:51
  #265 (permalink)  
 
Join Date: Jan 2010
Location: Norway
Posts: 63
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Mobbing

Nå synes jeg det er noen har som burde gå i seg selv littegranne
Ser da ingen grunn til å gå til regelrett mobbing av en pilotrspire her på forumet!!

Mulig Cefey har litt annen oppfating på ting en dere, men det rettferdiggjør ikke svarene dere gir han. Har dere glemt at "kua har vært kalv"?!?
Ville det ikke vært bedre å oppmutre?

Desverre er det nok slik her på forumet at det sitter mange bitre "tværr peisa" som sitrer etter å skyte ned folk med forskjellige holdninger enn en selv.

Cefey: Stå på og lykke til. Pilotyrket er heldigvis ikke så uvennlig som det kan fremmstå her.


Til dere norsk professorer: Jeg er pilot, ikke norsklærer, derfor kan det forekomme skrivefeil
Init-Refpage is offline  
Old 15th Mar 2011, 01:27
  #266 (permalink)  
 
Join Date: Jul 2010
Location: London & Oslo
Age: 54
Posts: 238
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
cefey ; Vil ikke ta motet fra deg, men "reality bites"

Folk som lover aa skaffe deg intervju idag, betyr ikke noe. Det er lett aa love noe, naar man vet at det ikke er aktuelt idag. Naar dagen kommer, og du har nystekt CPL/ ME IR - fra JAA, saa er det ikke alltid like lett.
SAS om 3 aar, ja - men SAS har saavidt jeg har skjont aldri tatt inn low hour flygere.

Jeg kjenner mange flygere fra SAS, Norwegian, BA, RYR, DHL + flere, og jeg vet uansett hvor mye de gjerne vil hjelpe og anbefale, saa er det veldig begrenset hva de kan gjore.

Du er ung, og du vil laere med litt mere livserfaring, at 1 + 1 er noen ganger 3, noen ganger kanskje 4, noen ganger horer man det man vil hore, uten aa forstaa hva som egentlig blir sagt.

Som sagt Afrika/Asia, uten egen TR er uaktuelt, og mest sannsynlig trenger du ogsaa en P2F periode i tillegg til egen TR. Bare fordi det er Afrika/Asia, saa betyr ikke det at fordi man er Norsk pilot, at man faar jobb og arbeidstillatelse der naar man er knappt kvalifisert til aa servere kaffe!
BoeingDreamer is offline  
Old 15th Mar 2011, 07:23
  #267 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2007
Location: @ some hotel far away from everything
Posts: 734
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Kravene for ansettelse for SAS er/var iallefall 700TT 200ME 2FY 2MN (fra videregående skolen), avtjent/avklart verneplikt, og endel andre ting. Deretter, om de trenger folk, så er du kanskje heldig nok å bli innkalt til testing. Husker ikke om dette er 1 eller 2 dager, men hvis man har kommet så godt igjennom dette så er man klar for intervju. Så noen runder i holding pool før evt kursdato og fast ansettelse. Mye av det samme i WF, men timekravene er 800TT, MCC eller MCC Credit (dvs + 500t i godkjent multicrew environment, f.eks. 2 pilotsystem på singlepilot fly) og endel andre delkrav. DY sine har visst blitt litt forandret i det siste, men de står på nettsidene deres. LT ligger på 1000TT og endel delkrav pluss testing og intervjuing. Init tror jeg har vært på et intervju hos dem (eller tar jeg nå feil?) og kan kanskje gi mer utdypende informasjon?

Afrika er noe helt for seg selv. Du kan sende så mange CVer og søknader du vil via den elektroniske veien, eller på kamelryggen, men du kommer fortsatt til å bli på stedet hvil hvis du ikke har betydelig erfaring på flytype (500 på type er ikke betydelig, men litt over et halvt år). Det som gjelder der er å dra nedover og banke på alle dører og presentere deg selv. Bli kjent med pilotene. Dra på det lokale vannhullet med dem om kvelden. Der ende er det hvem man kjenner, og gir man et inntrykk av å være en stødig fyr som får jobben gjort så er det kanskje muligheter for at de tipser nettopp deg når de trenger en pilot til.

Et ugjestmildt miljø er hva arbeidsmarkedet for piloter er. Preget av knallhard konkurranse hvor undergraving er gjort i fullt dagslys. Kommer man seg inn så ser man kanskje tng fra en litt annen vinkel og kan gi råd og ønske om å hjelpe til så godt man kan. Veien er lang og skal man lykkes så må den gåes skritt for skritt.

Quag, det visste ikke jeg... men nå vet jeg heller ikke så altfor mye. Men jeg tror det er snakk om de siste fra overgangen fra SK til WF i.f.m. Vestlink overtakelsen. Men et godt rykte er jo et godt rykte
Guttn is offline  
Old 15th Mar 2011, 13:26
  #268 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2009
Location: Mother earth
Posts: 32
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Nå har vel denne tråden i likhet med alle andre tråder sklidd langt ut i kålåkern men, bare sånn for ordens skyld.

Til dere norsk professorer: Jeg er pilot, ikke norsklærer, derfor kan det forekomme skrivefeil
Nå er vel jeg den eneste som tok på meg norskprofessorhatten, så da trenger ikke de andre å skytes ned for den. Skal innrømme at den kebab-kommentaren var ufin, men resten av det jeg skrev mener jeg å ha et poeng i.
Dickcheesecake is offline  
Old 15th Mar 2011, 13:42
  #269 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2011
Location: Europe
Posts: 291
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Init-Refpage
Takk Har hat glede fleire gonger av å ta ein kopp kaffe saman med piloter frå SAS eller Norwegian. Det er derfor eg er så skeptisk til dei fleste som skriver her på forumet. Det piloter sei og måten dei oppfører seg på, og det som blir skrevet her er vitt forskjellig.

BD
Herre gud, slutt å henge deg opp i dei interviewa eg fekk meg. Får ikkje du sove i fred pga det eller?
Om du må absolutt vite, kan eg sei at det er kun 1 some var skaffet via pilot.
Resten var fordi veldig gode bekjente (som f.eks faren til min bestekompis som og går flyger utdannelse) kjenner ein av top sjefa i eit firma.
Eller som f.eks ein kompis av meg, kjenner tilfeldigvis ein eigara ta airline bort i asia.
Flaks? Ja...eller skills å få bra kontakt med dei rette folka.
Anyhow, det er ikkje eit tema eg vil diskutere, i alle fall ikkje med deg. Det er ikkje det forumet handlar om heller.



Guttn
Eg veit ikkje noe om testa. Eg går ut i frå det dei skrive på heime sida.
Norwegian spør om 1500TT, WF spør etter 700.
Var slik får 2 år siden, då eg samanlikna. Men har ikkje forandra seg særleg mye trur ej.
cefey is offline  
Old 15th Mar 2011, 13:45
  #270 (permalink)  
 
Join Date: Jun 2009
Location: Norway
Posts: 94
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Norwegian spør om 1500TT, WF spør etter 700.
Det har nok forandret seg ganske mye du!

1500 TT ---> 100 PIC!

Yep...
minimumunstick is offline  
Old 15th Mar 2011, 14:09
  #271 (permalink)  
 
Join Date: Jul 2010
Location: London & Oslo
Age: 54
Posts: 238
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
De fleste etablerte SAS, Norwegian eller BA flygere, som jeg kjenner, er ikke veldig i touch med reality angaaende det aa faa seg jobb fra nybegynner stadiet lengre.
Ikke noe galt i det, men i oyeblikket man har sin forste ordentlige jobb, og faatt en del timer og ratings paa bok, saa er ikke deres hovedinteresse lengre hvordan skaffe seg forste jobb uten timer.

Kjenner flere flygere, med masse erfaring, men med svaert lite kunnskap om hvordan skaffe seg forste jobben sin.

Angaaende Asia, dersom du klarer aa skaffe deg arbeidstillatelse uten TR eller time erfaring, da er du mer trollmann enn de fleste her paa forumet!

Og jeg er enig, denne traaden har sklidd ut, get back on track her, fortsett heller med vaaset ditt paa den andre threaden du har mange innlegg med.

Og husk, there is no free lunch, mere naa enn noensinne i denne bransjen. Veldig faa selskap vil idag gi deg gratis TR.

Personlig saa hadde jeg lopt naken fra London til Hammerfest, dersom kunne faatt jobb hos Wideroe, fordi jeg forstaar fra alle som jobber der/har jobbet der, at man blir behandlet med respekt.
BoeingDreamer is offline  
Old 15th Mar 2011, 14:41
  #272 (permalink)  
 
Join Date: Feb 2008
Location: Europe
Posts: 154
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Det har nok forandret seg ganske mye du!

1500 TT ---> 100 PIC!

Yep...
..inntill stillingsutlysningen forsvant de fikk vel noen henvendelser når de satte ned kravet til 100t PIC...
aloha1985 is offline  
Old 15th Mar 2011, 16:44
  #273 (permalink)  
 
Join Date: Jul 2010
Location: London & Oslo
Age: 54
Posts: 238
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Det er ikke snakk om aa vaere negativ, eller aa vaere bitter.

Det er her snakk om feilaktige fakta paa en del forskjellige ting. Men tror faktisk Cefey = troll, hvertfall dersom man leser litt rundt paa forumet!

Fra aa gjore P2F i Februar, har han naa 3 intervju linet opp for han starter ATPL teorien! That;s amazing!

Tilbake til Wideroe, er det noen som vet om de vurderer soknader hvor man har faerre timer? Eller det minimum for aa bli vurdert?
BoeingDreamer is offline  
Old 15th Mar 2011, 17:08
  #274 (permalink)  
 
Join Date: Jul 2010
Location: London & Oslo
Age: 54
Posts: 238
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Er det noen som vet hvorfor WF vil at man skal oppgi sivilstatus og barn + alder av barn?

Ikke mange soknader jeg har sett hvor de spor etter dette.
BoeingDreamer is offline  
Old 15th Mar 2011, 19:42
  #275 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2005
Location: next to the girl on the block
Age: 49
Posts: 46
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Om jag har förstått det rätt så kan du bli kallad på intervju/tester till WF, trots att du inte har tidskraven. Om du blir godkänd så kräver dom dock att du har tidskraven för att komma på kurs.
elmange is offline  
Old 15th Mar 2011, 20:15
  #276 (permalink)  
 
Join Date: Aug 2004
Location: scandinavia
Posts: 153
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Wf har jo hatt folk på opptak med timetall under kravet og folk som enda ikke er helt ferdig med utdanningen. Får du ja, så må du jo bare sørge for at du møter kravene ved tidspunkt for ansettelse.
berserker is offline  
Old 25th Mar 2011, 10:19
  #277 (permalink)  
olh
 
Join Date: Nov 2005
Location: Denmark
Age: 78
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Kan noen fortelle meg hvorfor Widerøe praktiserer å sende søkere som IKKE får jobb der, et brev hvor det står at man ikke behøver å søke omigjen, da man aldri vil kunne få jobb i Widerøe?
olh is offline  
Old 25th Mar 2011, 11:20
  #278 (permalink)  
 
Join Date: Dec 2005
Location: WTF? Which city is this?!
Posts: 39
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Har man fått nei så er hovedregelen at man ikke får prøve igjen. Klarer man ikke testene første gang så har de vel fått den infoen de trenger om deg og vil kanskje ikke at man skal dra hjem å øve seg?
Testene skal jo liksom se om en person har de egenskaper WF ser etter, å har man ikke det er det vel liten vits å prøve på nytt og på nytt...

Vet om andre selskap som f.eks sier man kan prøve igjen om 2 år. Men de testene jeg måtte igjennom der var mer kunnskap(ATPL) og matte og det er jo fort gjort å lese seg opp på hvis man ikke står første gang.
Testene til WF er annerledes og tester ting man i utgangspunktet ikke kan pugge.
Blue06 is offline  
Old 24th Dec 2011, 10:06
  #279 (permalink)  
 
Join Date: Mar 2011
Location: Norway
Age: 39
Posts: 11
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Artig post å lese, lett at ting sklir ut på forum ja..

Men ang. topic, har jeg forstått det riktig at man først er på opptak, klarer man det blir man invitert til intervju med noen fra ledelsen og psykolog, og blir man godkjent der blir det enten holding pool, eller kurs, HVIS man oppfyller min.krav?

Jeg skal på opptak 10.jan, har 650 TT hvorav 115 PIC og 500 på B737.. Vil det si at jeg må skaffe meg 150 timer i en cessna for å få starte på kurs, hvis det skulle bli full klaff på opptak og intervju?

God jul folkens
BoeingTor is offline  
Old 24th Dec 2011, 10:39
  #280 (permalink)  
 
Join Date: Nov 2010
Location: South of the Border
Posts: 46
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Jeg skal på opptak 10.jan, har 650 TT hvorav 115 PIC og 500 på B737.. Vil det si at jeg må skaffe meg 150 timer i en cessna for å få starte på kurs, hvis det skulle bli full klaff på opptak og intervju?
Neida, det klarer seg nok med 150 til på Boeingen

Ellers tror jeg du har rett i gangen.
Goldenbawls is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.