PPRuNe Forums

Go Back   PPRuNe Forums > Misc. Forums > Computer/Internet Issues & Troubleshooting
Forgotten your Username/Password?

Computer/Internet Issues & Troubleshooting Anyone with questions about the terribly complex world of computers or the internet should try here. We will also try and help with troubleshooting any technical problems you may have with the forums.


Reply
 
Thread Tools
Old 10th Mar 2012, 19:57   #1 (permalink)
 
Join Date: Oct 2010
Location: In the back of a bus
Posts: 653
.MOV files won't play....

Wondering if anyone knows what's the deal....

I've got two laptops, one runs XP the other Win 7. In the past they've had no problem playing .mov files. Last week the Win 7 machine hard drive died & I put it in to get replaced. In the meanwhile I was using the XP machine for video editing. All of a sudden it's decided to throw a fit whenever I try to open a .mov file.

I've used VLC, iTunes, Win Media Player, and a slew of other programs- the best I get is a static image with the sound playing.

At my wits' end and ready to throw the thing out the damn window- only I need it to finish this project & I now only have 4 days to do so. Said files were made on a new Fujifilm camera, could the issue be that they are in HD and the laptops are 2010 & earlier??

Any ideas?

(Aside from, get a Mac.... yes, when I'm able.....)
givemewings is offline   Reply
Old 10th Mar 2012, 20:14   #2 (permalink)
 
Join Date: Apr 2005
Location: Earth
Posts: 366
Couple of questions/options

Was the XP machine working OK when editing video, and then stopped?

Have you tried using QuickTime?

Do you have any other programmes open at the same time as the video editor? Ie: IE, Outlook/Word/Media Player...

How much memory do you have installed?

Have you looked at Task manager to see if something is hogging your CPU or memory? (Right click the task bar, Task Manager)

Try K-Lite Codec Pack.

or,

Any Video Converter.
Spurlash2 is offline   Reply
Old 10th Mar 2012, 20:17   #3 (permalink)
 
Join Date: Oct 2010
Location: In the back of a bus
Posts: 653
THanks, will give them a go. Lost all my software when my hard drive crashed.

I've been trying it on the Win 7 machine (brand new hard drive, no other programs open, still no joy)

Am going to give it a go with the supplied camera software as well.

If not, well....
givemewings is offline   Reply
Old 10th Mar 2012, 20:36   #4 (permalink)
 
Join Date: Apr 2005
Location: Earth
Posts: 366
Another link worth a try based around QuickTime
Spurlash2 is offline   Reply
Old 10th Mar 2012, 20:43   #5 (permalink)
 
Join Date: Oct 2010
Location: In the back of a bus
Posts: 653
Hmmm, seems deleting QuickTIme & reinstalling worked... not sure why it didn't work before as it was only installed earlier today... srtill a bit 'jerky' in the playback so will try that link... cheers!
givemewings is offline   Reply
Reply
 
 
 


Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT. The time now is 21:55.


vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.1
1996-2012 The Professional Pilots Rumour Network