PPRuNe Forums - View Single Post - Widerøe opptak
Thread: Widerøe opptak
View Single Post
Old 16th Jan 2009, 21:07
  #91 (permalink)  
Nordic Spirit
 
Join Date: Jul 2005
Location: Norway
Posts: 84
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Ladiesman217, det var jaggu tidenes innlegg...

Widerøe har sine psykologiske tester, SAS har sine, Luftforsvaret har sine og Norwegian velger å bare kjøre intervju. Alle selskaper har bred erfaring for hvilken profil de ønsker på sine piloter og selekterer deretter. At personer som ikke kommer i gjennom testene mener testene er latterlige tror jeg bryr WF midt i brunøyet.
Og når det gjelder erfaringsnivå så finnes det to andre i Norge som har ansatt folk med langt mindre erfaring enn det WF gjør: SAS og Luftforsvaret. De har nemlig forstått én avgjørende ting: man blir ikke gud av å fly cub eller sleping. Annen mer relevant erfaring er kjærkommen, men det aller beste er å forme piloter i eget selskap, akkurat som man ønsker. Det har disse selskapene og Luftforsvaret forstått for lenge siden. At det er en klar ukritisk sammenheng mellom timetallet og erfaring er luftfartens eldste løgn.
Ja WF har hatt flere havarier de siste årene, og disse linker altså du til lavt erfaringsnivå i cockpit? Hva bygger du det på? Er du insider i havarikommisjonen? Tror du kanskje disse kan ha sammenheng med WFs operasjon som skiller seg endel ut fra andre? Tror du kanskje det kommer av at det er mer risikabelt å operere på Hammerfest enn i København?

Du, lofotingene, finnmarkingene og andre skal bare fortsette å sove trygt om natten. Til og med TV2 har lite å hente ut av Einstein-utredningene dine.
Nordic Spirit is offline