PPRuNe Forums - View Single Post - Widerøe opptak
Thread: Widerøe opptak
View Single Post
Old 31st Dec 2008, 01:49
  #34 (permalink)  
pilot_response
 
Join Date: Dec 2008
Location: Norway
Age: 52
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
At Beech Driver takker nei til å bytte fra LT til WF er muligens forståelig; han har opparbeidet seg en del senioritet og ønsker ikke å starte på nytt som styrmann i voksen alder for deretter å sitte 9 år i høyresetet.

Men er du i 20-årene med 30 år igjen i bransjen, bør du nok tenke deg nøye om før du takker nei til Widerøe til fordel for Lufttransport.

For det første kan ikke livslønningene sammenlignes. Med forutsetning av 8 år som styrmann i WF og 3 år i LT utgjør forskjellen over 7mill NOK over 30 år. (25mill WF / 18mill LT). Dette er før man regner med evnt. fridagssalg (hvor WF kommer mye bedre ut) for dem som ønsker det. At LT jobber 12 færre dager i året (146 mot 158 dager) kompenserer ikke for 7 millioner kroner i tapt inntjening.

Verdien av erfaringen på DHC-8 i airline-ops i motsetning til en single-pilot (certified) B-200 på ambulanse bør også taes med i betraktningen siden vi først diskuterer jobb-sikkerhet.

Andre faktorer som man bør vurdere er fysiologisk arbeidsklima (nattflyging i en kald, trang B-200 uten hjelp fra bakkemannskap og med batteristart), pensjoner, forsikringer, schedulering (i WF vet nu når og hvor du skal fly ihvertfall), fastplass pendlebilletter, ID avtaler, Interline og Hotell avtaler, og verdien av en tyngre organisasjon i ryggen under flyging.

Det er ikke å si at ikke Lufttransport har sine fordeler. Du jobber tross alt 12 dager mindre i året, samt har en mye kortere tid til skipper. Du slipper pax, men på den andre siden må håndtere en god del ubehageligheter. Du har jobbsikkerhet 7 år om gangen, men er da tross alt 7 år eldre dersom ting ikke går i LT's favør ved neste anbud. Du kan fly over det mest av vær, men risikerer samtidig livet hver gang du tar av på en 800meters bane.


Vi kunne vel ikke la Beech Driver få siste ordet, kunne vi?

Last edited by pilot_response; 31st Dec 2008 at 02:04.
pilot_response is offline